Procesori za laptopove

Procesori za laptopove (CPU) koje naš laptop servis prodaje su 100% ispravni. U ponudi imamo nove i polovne procesore intel i AMD svih generacija. Svi polovni procesori su testirani i 100% ispravni. Na lageru imamo i veliki izbor laptopova za delove (neispravni laptopovi).

Popravka laptop procesora

U principu, procesori se ne popravljaju već menjaju čim se u toku dijagnostike utvrdi da je laptop neispravan zbog problema sa procesorom. Popravka procesora je moguća samo ako se radi o procesorima koji imaju iglice (pinova) pa je neka iglica usled nestručnog skidanja iskrivljena. Ukoliko se iglica polomi, lemljenje je skoro pa neizvodljivo. Takođe, novije generacije procesora u sebi sadrže i grafički čip i zbog stalnog opterećenja i zagrevanja dolazi do krivljenja podnožja procesora pri čemu se dogodi hladan lem. Hladan lem se manifestuje kao odlemljena kalajna kuglica koja spaja matičnu ploču i procesor. Na CPU ima veći broj kuglica i kada nastane problem, pristupa se takozvanom "prekuglavanju". Znači, najpre se pokuša da se specijalnim sredstvima i aparatima procesorski čip vrati u normalan položaj i nalegne na sve kontakte (kuglice). Ako ovaj postupak ne da rezultat, procesor se skida kao i sve kuglice sa matične ploče i CPU a zatim se matična ploča detajno čisti i ponovo se nanose kuglice i preko njih CPU. Naravno, ovu proceduru izvodi mašina (robot) za prekuglavanje (rebaling) u strogo kontrolisanim uslovima od strane laptop servisera - elektroničara. U krajnjem slučaju da i ova metoda ne da rezultat (laptop ne radi), onda se na isti način mora procesor zameniti ispravnim.

Procesori u sebi sadrže ogroman broj elektronskih mikrokoponenti od čije ispravnosti zavisi i ispravnost CPU čipa. Dijagnostika ispravnosti procesora se mora uraditi u laptop servisu na stručan način jer zanemarivanje ovog koraka može dovesti do većih problema na matičnoj ploči. Često se dešava da vlasnici laptopova koji imaju intel CPU tvrde kako su intel procesori neuništivi i dugotrajni u odnosu na AMD procesore što uopšte nije tačno. Bilo koji procesor može biti pokvaren usled raznih uticaja el.napona na mreži. Takođe, dešavalo se mnogo puta da se prosuta kafa, sok ili voda podvuku ispod tastature i odu pravo na procesor, pri čemu se kvar može manifestovati kao često gašenje laptopa, ali i da se laptop ne pali. U svakom slučaju, procesor spada u najvažnije komponente računara i kao takav mora biti 100% ispravan.

Polovni laptop procesori cena

Cena polovnih laptop procesora zavisi od tipa i generacije, pa tako recimo i5 (2 gen) košta 25e dok i7 (8 gen) košta 125 e ... itd. Vršimo uslužnu zamenu procesora na matičnim pločama laptopova. Nadogradnja procesora (CPU) je moguća u većini slučajeva, ali postoje i modeli laptopova kod kojih uopšte nije preporučljivo menjati CPU. To se pre svega odnosi na neke modele kod kojih je CPU zalemljen za matičnu ploču. Stariji modeli laptopova u većini slučajeva imaju mogućnost zamene i nadogradnje procesora.

Za sve dodatne informacije pozovite naš servis računara.

laptop cpu

i7-7500 (Vrhunski procesor)

Cena: Pozovite nas

Vrhunski procesor, odlične performanse.

procesor za laptop

i7-8705G (Vrhunski procesor)

Cena: Pozovite nas

Vrhunski procesor, odlične performanse.