Nadogradnja računara

nadogradnja računara

NADOGRADNJA RAČUNARA

Naš servis računara vrši i nadogradnju kompjutera i laptopova po veoma povoljnim cenama. Nadogradnja računara i laptopova podrazumeva zamenu komponenti novim, jačim, kvalitetnijim komponentama. Pri tome treba imati u vidu da nije potrebno menjati sve komponente jer bi to značilo kupovinu novog računara odnosno laptopa. Dakle, racionalno treba uložiti novac u nadogradnju računara. Najjefinija investicija po mnogima je instalacija sistema, ali se time računar ne pojačava hardverski već samo ubrzava softverski.

Nadogradnja računara u principu ima za cilj da ubrza računar, učini ga stabilnijim i prilagodljivijim za svakodnevni rad.

Najčešće se u nadogradnju računara ubrajaju: Zamena procesora (CPU), zamena odnosno dodavanje RAM memorije, ubacivanje hard diska većeg kapaciteta ili zamena hard diska SSD-om. SSD disk ubrzava računar/laptop drastično. Takođe se često puta javlja i potreba za jačim napajanjem. Nadograditi se može svaki računar u zavisnosti od toga da li njegova matična ploča (štampana ploča-platforma) dozvoljava tako nešto. Ukoliko se dogodi da je nadogradnja neisplativa zbog zastarelosti, bolje je ući u investiciju kao što je "polovna ili nova matična ploča". Na taj način ćete spasiti bacanje para na nešto što je kratkoročno. Zato često klijentima i govorimo da se opredele za dugoročnije rešenje, bar na 5 godina da bez ikakvog ulaganja imaju dobar računar.

    Nadogradnja računara obuhvata

  • 1Zamena procesora (CPU).
  • 2Dodavanje RAM memorijskih modula (Umesto 2 ili 4 Gb 8 Gb)
  • 3Ubacivanje Hard diska ili SSD diska većeg kapaciteta
  • 4Zamena Hard diska SSD - om
  • 5Eventualna zamena matične ploče kvalitetnijom
  • 6Zamena napajanja

Kako pojačati laptop

Laptop se može pojačati tako što mu se (ako je moguće) zameni procesor (CPU) nekim jačim modelom. Takođe, ako postoji mogućnost zamene grafičke karte, to bi značilo dobar potez. Dodavanje RAM memorije u većem broju slučajeva pomaže da se barem malo laptop ponaša brže, da brže otvara stranice, da ne koči i secka u radu...itd. U svakom slučaju, sve polazi od matične ploče pa je kod desktop računara lakše uraditi nadogradnju dok se laptop teže pojačava zbog deficita laptop delova. Naš laptop servis Beograd posreduje kod pribavljanja polovnih delova za laptopove. Polovni laptop delovi kao što su (CPU, RAM, kućište, flet kabal, displej, šarke, kućište (donji i gornji deo), hard disk ... itd), osim matične ploče, mogu se brzo testirati i kao takvi se brže i prodaju. Matična ploča za laptop (Acer,Asus,Dell,HP,Fujitsu,Lenovo,IBM,Toshiba,Samsung,Sony...itd) se teško pronalazi ali ako je nephodno možemo pokušati da pronađemo polovne matične ploče kod dobavljača.

Cena nadogradnje računara

Cena nadogradnje računara zavisi od vašeg izbora. Za koju god komponentu da se odlučite, mi smo vam na usluzi. Ugradićemo je brzo i profesionalno u najbržem mogućem roku!