Održavanje računara

održavanje računara

VRSTE održavanje računara

Popravka računara servis sa dugogodišnjim iskustvom nudi profesionalno održavanje računara, servera i računarskih mreža.

Svaki uređaj koji radi na naizmeničnu AC ili jednosmernu DC struju, u bilo kom momentu, bez najave može prestati da radi iako mi kao korisnici uopšte nismo uradili ništa čime bi smo ga pokvarili. Jednostavno, sve je kvarljivo, pa tako i računar, laptop, server, tablet, mobilni telefon, JBL zvučnik, Apple slušalice, video kamera, Wi-Fi kartica, miš, tastatura ... itd. Nekada možemo uticati da do kvara ne dođe a nekada smo nemoćni i zatečeni kvarom. Upravo da se ne bi dogodila neprijatnost sa kvarovima, potrebno je održavanje i povremeno provera ispravnosti uređaja.

Kod nas uvek možete dobiti tri vrste održavanja računara i to:

 • Interventno održavanje računara (hitan prijem ili izlazak na teren)
 • Preventivno održavanje (uz dogovor i plan za održavanje računara)
 • Redovno održavanje (ugovor o održavanju računara je obavezan)

Interventno održavanje računarske opreme je u pravom smislu reči hitan servis, hitna popravka računara, po mogućstvu na licu mesta (terenski servis). Nikada se ne zna šta može da iznenada otkaže a često posle napajanja ili adaptera problemi mogu biti skupi za otklanjanje a to su recimo: kvar na matičnoj ploči, pokvaren ekran, otkazivanje procesora ili čipova zato što računar nije očišćen na vreme i nije obavljeno čišćenje i zamena termalne paste ... itd.

Preventivno održavanje je unapred definisano i dogovoreno između nas kao pružaoca PC usluga i vas kao klijenta. Prednost ovakvog održavanja je što se svi detalji preciziraju ugovorom i tačno se zna datum i raspored radova na mreži, sistemu ili pojedinačno na računarima, laptopivima ili serverima. Manji su troškovi jer se redovnim održavanjem predupređuju iznenadni kvarovi i skupe popravke.

Redovno održavanje je za klijenta najisplativije jer se unapred planira izdatak na godišnjem nivou u smislu zamene dotrajalih komponenti u računaru, servisiranje i popravka ako iznenadno dođe do kvara u toku rada.

 

Ispravan i brz računar je neophodan za svakodnevni rad na njemu i obavljanje najrazličitijih vrsta poslova, od online nastave do igranja igrica, pružanje podrške klijentima, projektovanje u AutoCad-u ili najobičnije kucanje u Word-u.

Usporen računar ili laptop, sporo podizanje sistema, sporo otvaranje programa, virusi koji smetaju, često restartovanje ili gašenje u toku rada, samo su neki od problema koji se javljaju kod većine korisnika računara.

Pojedine firme celokupno poslovanje obavljaju na laptopovima uz pomoć glavnog NAS servera. Naš servis vrši bekap NAS servera, podešavanje, zamenu hard diskova u serverima, ugradnju SSD diska na mesto mehaničkog.

Treba vam hitan servis i provera računara ili želite da se uradi samo čišćenje kompjutera ili brisanje virusa ... svejedno, pozovite nas već sada !

Nakon naše servisne usluge, vaš računar će biti kao iz fabrike, brz i spreman za rad pod najtežim opterećenjem. Popravka računara je tim iskusnih servisera koji će, na terenu i on-line uvek biti uza vas kako bi vam olakšali rad na računaru. Uz naše preporuke i preventivne preglede u tačno definisanom periodu u toku godine, neće biti mesta nepredvidivim kvarovima na računaru ili mreži, a vaš server će i dalje raditi bekap podataka i služiti celom timu za rad i posao bez cimanja i zastoja.

Redovno održavanje računara ka preventiva kvaru je nešto na čemu se zasniva ne samo normalan rad računara i laptopova već i svih ostalih uređaja koji se često ili povremeno koriste.

ZAŠTO JE POTREBNO REDOVNO ODRŽAVANJE RAČUNARA ?

Firme i pojedinci kojima je bitan ispravan računar za posao ili bilo koju drugu namenu dobro znaju koliko je važno da ne dođe do problema u toku rada kompjutera. Onda kada je najpotrebnije, tada računar mora biti na visini zadatka!

Redovnim održavanjem racunara sprečava se iznenadni kvar, problem u komunikaciji na mreži ili pad servera. Takođe, ništa manji problem nije ni kada se dogovdi da štampač ne može da štampa u sred gužve ili zablokira komp pa ni restart niti čupanje iz struje ne pomaže.

Popravka računara dolazi kod vas na terenu, a on-line tehnička podrška je dostupna klijentima svakog radnog dana.

ŠTA PODRAZUMEVA REDOVNO ODRŽAVANJE RAČUNARA?

Optimizacija sistema na računaru, provera na viruse i malware-e, provera ispravnosti hardvera, mreže, veze između štampača i PC. Pored redovnih aktivnosti, vrši se i bekap podataka i baza, provera servera i celokupne mreže ako postoji. Ako postoji nepravilnost, odmah se otklanja - na licu mesta! Takođe, naši IT tehničari će vam dati potrebne savete u vezi računara i odgovore na sva pitanja.

CENA ODRŽAVANJA RAČUNARA

Cena održavanja računara zavisi od vrste ugovora i izabranog paketa ali je je i stvar dogovora. Mi ćemo vam za profesinalno održavanje računara ponuditi nekoliko opcija i mogućnosti za plaćanje. Cene na mesečnom nivou se kreću već od 4500 din. Preventiva je ipak najbolji lek pa i za vaš komp !

Za sve informacije u vezi održavanja računara, laptopova, servera i mreže možete nas kontaktirati.

Apsolutno nije bitno koju platformu OS-a koristite (Windows, Linux, MAC OS... itd). Mi smo tu da održavanje računara obezbedimo na maksimalnom nivou, a vaše podatke učinimo bezbednim.

Mesečno održavanje računara je idealna opcija za firme i pojedince koji konstatno koriste računar u poslovne svrhe. Svi eventualno mali problemi se lakše i brže rešavaju kada se otkriju na vreme. Ukoliko se oslonite na godišnje održavanje, može doći do iznenadnih problema (pregorevanje matične ploče, hard diska i gubitka podataka), što je veoma skupo i često nemoguće rešiti lako i bez velikih ulaganja. Imajte na umu da se sve može popraviti ali trajno oštećeni i izgubljeni podaci se nikako ne mogu vratiti !

Šta obuhvata redovno održavanje računara ?

 • 1Rešavanje kvarova i problema na računarima pojedinačno.
 • 2Online servis (daljinska popravka) računara hitno (odmah)
 • 3Kompletno hardversko čišćenje računara 2 puta godišnje
 • 4Provera ispravnosti računarske mreže i povezivanje uređaja
 • 5Bekap (zaštita) podataka na računarima i laptopovima
 • 6Besplatna podrška 00-24h
 • 7Instalacija sistema ili reinstalacija ako postoji potreba
 • 6Besplatna podrška - konsalting (Team Viewer, Any Desk, WhatsApp, Skype, telefon, email, Viber...).

BEKAP PODATAKA

Obavezno se kod svake posete naših servisera vašoj firmi radi i bekap podataka odnosno čuvanje rezervne kopije baza i programa koji se koriste za razvoj poslovanja. Bilo da je u pitanju računovodstvo ili projektantski biro, svejedno je, podaci su najbitniji !Ne rizikujte i ne ostavljajte svoje podatke i poslovanje nezaštićenim! Poverite posao održavanja računara profesionalcima.

PREDNOSTI MESEČNOG ODRŽAVANJA RAČUNARA

Mesečno održavanje računara čuva vaš budžet. Pre svega, preventivni pregled je besplatan a ako dođe do kvara, popravka se ne naplaćuje naknadno. Eventualno se naplaćuje samo uamena i ugradnja dela, recimo ako je pokvaren hard disk. Naš servis u okviru mesečnog održavanja ne naplaćuje izlazak na teren niti start-uslugu.

UGOVOR O ODRŽAVANJU RAČUNARA

Kada smo usaglasili sve detalje oko održavanja vašeg / vaših računara na mesečnom nivou, slobodno možemo sklopiti ugovor o održavanju PC. Prednosti ugovora su te što se većina naknadnih radova i troškova prilikom provere računara minimalizuju. Ugovorom su obuhvaćeni skoro svi segmenti pa ste vi kao klijent prioritet i svaka popravka se smatra hitnom.

U svakom slučaju, naš servis za održavanje računara vam je dostupan non-stop za sva pitanja i zato nas uvek možete pozvati radi konsultacija i tražiti pomoć naših PC majstora.