Najbolji besplatni programi

Besplatni programi za download su pronašli svoje mesto na našem sajtu iz razloga što većinu njih koristimo u svakodnevnoj kompjuterskoj praksi - servisu i na terenu. Održavanje računara našim serviserima pruža odlično iskustvo da maksimalno kvalitetno rade servis računara , svi programi se testiraju online i napravi se spisak besplatnih programa. Upravo zato, u praksi vam možemo preporučiti i vrlo korisne programe za download koje smo već isprobali.

Pravilo je da ne morate da se mučite sa programima koji već rade na novijoj verziji Windowsa jer je kompatibilnost usaglašena u startu. To znači da ako ste instalirali novi Windows 11, na njemu će 100% raditi svi programi koje imate na Win 11/10.

Svi besplatni programi za skeniranje grešaka na Windows 10/11/8 ili Windows 7 su testirani, besplatni i bezbedni za upotrebu. Mi ih koristimo i kad god je potrebno skidamo upravo sa ove stranice.

Takođe, mogu biti korisni i naši saveti koji programi su dobri za skidanje a koji ne. Naš terenski servis računara takođe koristi proverene i dobre programske alate za servisiranje računara na terenu. Skidanje besplatnih programa je lako i potrebno je da pratite instrukcije na sajtu sa koga se skida određeni program. Ne nasedajte na iskačuće reklame (pop-up prozori) već ih ignorišite jer se može dogoditi da pokupite ransomware virus koji se kasnije teško može obrisati bez angažovanja servisa za spašavanje podataka sa hard diska.

Skidanje provereno dobrih programa

Na internetu ćete pronaći mnoštvo programa za skidanje. U početku uvek vlada manija po principu skidajmo besplatno i onda sledi faza isprobavanja programa. Ovako nešto može biti jako opasno po računar i vašu bezbednost.

Savet je da se provera besplatnih programa radi na računaru ili laptopu koji je diskonektovan sa interneta i na kome nema bitnih podataka!

Skidanje programa preko torenta ili preko bilo kog drugog programa koji koristi nelegalne resurse, odnosno gde su linkovi preusmereni na neki server koji nudi pirateriju, uglavnom je opasno jer pored toga što se skida zakonski zabranjen sadržaj, uglavnom veća šteta nastane zbog virusa, najgore ransomware koji kriptuje - šifrira sve podatke na računaru i onda nastaje veliki problem. Da li tu antivirus pomaže ? Da i to samo dobar, najbolji antivirus!

Programi bez virusa

Uglavnom postoj istrah da ako se skine neki program ili je nelegalan ili ima virus u sebi koji može da ošteti računar. Naravno, uvek postoji rizik, ali, uz dobar antivirusni program, računar je zaštićen od virusa u dobroj meri.

Kod instalacije antivirusa obavezno proverite da li ste predhodno izbrisali iz sistema stari antivirus. Kod Windowsa 7, 8,10 sistema morate najpre da uklonite Windows defender odnosno Microsoft Security Essentials. Antimalware i antispyware programi ne smetaju antivirusnim programima pa ih ne morate brisati iz sistema.

Besplatni programi za free download su testirani na našim računarima i bezbedni su za preuzimanje i instaliranje. Ako ste u dilemi šta da uradite, slobodno nas kontaktirajte putem online chat podrške, na viberu ili na pošaljite email. laptop servis podrška vam stoji na usluzi 10 h - 18 h.