Održavanje servera

održavanje servera

ODRŽAVANJE SERVERA

Popravka računara vam nudi profesionalno održavanje servera i računarskih mreža.

Pod održavanjem servera podrazumevamo periodično ili stalno održavanje, što uključuje monitoring nad serverom koji je stalno na mreži ili se povremeno koristi. Novi NAS serveri nam dozvoljavaju da ih koristimo u kućnoj varijanti i uključujemo ili gasimo po potrebi. Upravo zbog toga i nastaju problemi koje prosečan korisnik računara pa i servera ne može sam rešiti jer se radi o nešto komplikovanijem načinu pristupa održavanju. Bilo da se radi o Linux ili Windows OS, na serveru koji je bilo koje konfiguracije, naši Linux/Windows administratori će rešiti svaki problem na vašem serveru, bilo da je konfigurisan kod nas ili ste ga tek kupili, recimo iz inostranstva.

Kod nas uvek možete dobiti tri vrste održavanja Linux i Windows servera i to:

 • Interventno održavanje servera (hitan prijem ili izlazak na teren)
 • Preventivno održavanje servera (uz dogovor i plan za održavanje servera)
 • Redovno održavanje (ugovor o održavanju servera je obavezan)

Interventno održavanje serversko-računarske opreme je u pravom smislu reči hitan servis, hitna popravka servera, po mogućstvu na licu mesta (terenski servis). Nikada se ne zna šta može da iznenada otkaže a često posle napajanja ili adaptera problemi mogu biti skupi za otklanjanje a to su recimo: hard diskovi koji su u RAID-u su prestali da rade, SSD disk sa operativnim sistemom (OS) ne radi, aplikacije koče, ne može se pristupiti preko Putty-a ili WinSCP. Takođe kvar na matičnoj ploči, pokvaren ekran, otkazivanje procesora ili čipova zato što računar nije očišćen na vreme i nije obavljeno čišćenje i zamena termalne paste ... itd.

Preventivno održavanje je unapred definisano i dogovoreno između nas kao pružaoca PC usluga i vas kao klijenta. Prednost ovakvog održavanja je što se svi detalji preciziraju ugovorom i tačno se zna datum i raspored radova na mreži, sistemu ili pojedinačno na računarima, laptopivima ili serverima. Manji su troškovi jer se redovnim održavanjem predupređuju iznenadni kvarovi i skupe popravke.

Redovno održavanje je za klijenta najisplativije jer se unapred planira izdatak na godišnjem nivou u smislu zamene dotrajalih komponenti u računaru, servisiranje i popravka ako iznenadno dođe do kvara u toku rada.

 

Ispravan i brz server je neophodan za svakodnevni rad na njemu i obavljanje najrazličitijih vrsta poslova, od online nastave do igranja igrica, pružanje podrške klijentima, projektovanje u AutoCad-u ili najobičnije kucanje u Word-u.

Usporen Linux / Windows server, sporo podizanje sistema, sporo otvaranje, procesi 100% zauzimaju CPU ili RAM, update ili upgrade ne radi kako treba, virusi koji smetaju, često restartovanje ili gašenje u toku rada, samo su neki od problema koji se javljaju kod većine korisnika servera.

Pojedine firme celokupno poslovanje obavljaju na laptopovima uz pomoć glavnog NAS servera. Naš servis vrši bekap NAS servera, podešavanje, zamenu hard diskova u serverima, ugradnju SSD diska na mesto mehaničkog.

Treba vam hitan servis i provera računara ili želite da se uradi samo čišćenje kompjutera ili brisanje virusa ... svejedno, pozovite nas već sada !

Nakon naše servisne usluge, vaš računar će biti kao iz fabrike, brz i spreman za rad pod najtežim opterećenjem. Popravka računara je tim iskusnih servisera koji će, na terenu i on-line uvek biti uza vas kako bi vam olakšali rad na računaru. Uz naše preporuke i preventivne preglede u tačno definisanom periodu u toku godine, neće biti mesta nepredvidivim kvarovima na računaru ili mreži, a vaš server će i dalje raditi bekap podataka i služiti celom timu za rad i posao bez cimanja i zastoja.

Redovno održavanje računara ka preventiva kvaru je nešto na čemu se zasniva ne samo normalan rad računara i laptopova već i svih ostalih uređaja koji se često ili povremeno koriste.

ZAŠTO JE POTREBNO REDOVNO ODRŽAVANJE SERVERA?

Firme i pojedinci kojima je bitan ispravan server za posao ili bilo koju drugu namenu dobro znaju koliko je važno da ne dođe do problema u toku rada kompjutera. Onda kada je najpotrebnije, tada server mora biti na visini zadatka!

Redovnim održavanjem servera sprečava se iznenadni kvar, problem u komunikaciji na mreži ili pad servera. Takođe, ništa manji problem nije ni kada se dogovdi da štampač ne može da štampa u sred gužve ili zablokira komp pa ni restart niti čupanje iz struje ne pomaže. Na primer, jedna turistička agencija koja koristi neki od Tour programa i stalno ima problem sa bazom podataka, jasno je da trpi posledice i poslovanje može biti dovedeno u pitanje. Bilo da je turski ili nemački softver u pitanju, uz permanentnu podršku administratora svaki problem će biti brzo rešen bez čekanja.

Popravka računara dolazi kod vas na terenu, a on-line tehnička podrška je dostupna klijentima svakog radnog dana.

ŠTA PODRAZUMEVA REDOVNO ODRŽAVANJE SERVERA?

Optimizacija sistema na serveru, provera na viruse i malware-e, provera ispravnosti hardvera (prevashodno vitalnost HDD/SSD), mreže, veze između štampača i PC. Pored redovnih aktivnosti, vrši se i bekap podataka i baza, provera servera i celokupne mreže ako postoji. Ako postoji nepravilnost, odmah se otklanja - na licu mesta! Takođe, naši IT tehničari će vam dati potrebne savete u vezi vaših serverskih resursa i odgovore na sva pitanja.

CENA ODRŽAVANJA SERVERA

Cena održavanja servera zavisi od vrste ugovora i izabranog paketa ali je je i stvar dogovora. Mi ćemo vam za profesinalno održavanje servera ponuditi nekoliko opcija i mogućnosti za plaćanje. Cene na mesečnom nivou se kreću već od 9.500 din. Preventiva je ipak najbolji lek pa i za vaš server !

Za sve informacije u vezi održavanja servera, laptopova, desktop računara i mreže možete nas kontaktirati.

Apsolutno nije bitno koju platformu OS-a koristite (Windows, Linux, MAC OS... itd). Mi smo tu da održavanje servera obezbedimo na maksimalnom nivou, a vaše podatke učinimo bezbednim.

Mesečno održavanje servera je idealna opcija za firme i pojedince koji konstatno koriste server u poslovne svrhe. Svi eventualno mali problemi se lakše i brže rešavaju kada se otkriju na vreme. Ukoliko se oslonite na godišnje održavanje, može doći do iznenadnih problema (oštećena matična ploča, hard disk i gubitak podataka), što je veoma skupo i često nemoguće rešiti lako i bez velikih ulaganja. Imajte na umu da se sve može popraviti ali trajno oštećeni i izgubljeni podaci se nikako ne mogu vratiti !

Šta obuhvata redovno održavanje servera ?

 • 1Rešavanje kvarova i problema na serveru pojedinačno.
 • 2Online servis (daljinska popravka) servera hitno (odmah)
 • 3Kompletno hardversko čišćenje servera 2 puta godišnje
 • 4Provera ispravnosti računarske mreže i povezivanje uređaja
 • 5Bekap (zaštita) podataka na serverima
 • 6Besplatna podrška 00-24h
 • 7Instalacija sistema ili reinstalacija ako postoji potreba
 • 6Besplatna podrška - konsalting (Team Viewer, Any Desk, WhatsApp, Skype, telefon, email, Viber...).

BEKAP PODATAKA

Obavezno se kod svake posete naših servisera vašoj firmi radi i bekap podataka odnosno čuvanje rezervne kopije baza i programa koji se koriste za razvoj poslovanja. Bilo da je u pitanju računovodstvo, proizvodnja, turistička agencija, finansije, ili projektantski biro, svejedno je, podaci su najbitniji !

Ne rizikujte i ne ostavljajte svoje podatke i poslovanje nezaštićenim! Poverite posao održavanja računara profesionalcima.

PREDNOSTI MESEČNOG ODRŽAVANJA SERVERA

Mesečno održavanje servera čuva vaš budžet. Pre svega, preventivni pregled je besplatan a ako dođe do kvara, popravka se ne naplaćuje naknadno. Eventualno se naplaćuje samo uamena i ugradnja dela, recimo ako je pokvaren hard disk. Naš servis u okviru mesečnog održavanja ne naplaćuje izlazak na teren niti start-uslugu.

UGOVOR O ODRŽAVANJU SERVERA

Kada smo usaglasili sve detalje oko održavanja vašeg / vaših servera na mesečnom nivou, slobodno možemo sklopiti ugovor o održavanju istog. Ugovorom o zaštiti podataka su obuhvaćeni skoro svi detalji pa ste vi kao klijent maksimalno zaštićeni.

U svakom slučaju, naš servis za održavanje servera vam je dostupan non-stop za sva pitanja i zato nas uvek možete pozvati radi konsultacija i tražiti pomoć naših IT stručnjaka.