Nadogradnja računara

nadogradnja računara

NADOGRADNJA RAČUNARA

Naš servis računara vrši i nadogradnju kompjutera i laptopova po veoma povoljnim cenama. Nadogradnja računara i laptopova podrazumeva zamenu komponenti novim, jačim, kvalitetnijim komponentama. Pri tome treba imati u vidu da nije potrebno menjati sve komponente jer bi to značilo kupovinu novog računara odnosno laptopa. Dakle, racionalno treba uložiti novac u nadogradnju računara. Najjefinija investicija po mnogima je instalacija sistema, ali se time računar ne pojačava hardverski već samo ubrzava softverski.

Nadogradnja računara u principu ima za cilj da ubrza računar, učini ga stabilnijim i prilagodljivijim za svakodnevni rad.

Najčešće se u nadogradnju računara ubrajaju: Zamena procesora (CPU), zamena odnosno dodavanje RAM memorije, ubacivanje hard diska većeg kapaciteta ili zamena hard diska SSD-om. SSD disk ubrzava računar/laptop drastično. Takođe se često puta javlja i potreba za jačim napajanjem. Nadograditi se može svaki računar u zavisnosti od toga da li njegova matična ploča (štampana ploča-platforma) dozvoljava tako nešto. Ukoliko se dogodi da je nadogradnja neisplativa zbog zastarelosti, bolje je ući u investiciju kao što je "polovna ili nova matična ploča". Na taj način ćete spasiti bacanje para na nešto što je kratkoročno. Zato često klijentima i govorimo da se opredele za dugoročnije rešenje, bar na 5 godina da bez ikakvog ulaganja imaju dobar računar.

    Nadogradnja računara obuhvata

  • 1Zamena procesora (CPU).
  • 2Dodavanje RAM memorijskih modula (Umesto 2 ili 4 Gb 8 Gb)
  • 3Ubacivanje Hard diska ili SSD diska većeg kapaciteta
  • 4Zamena Hard diska SSD - om
  • 5Eventualna zamena matične ploče kvalitetnijom
  • 6Zamena napajanja

Kako pojačati laptop

Laptop se može pojačati tako što mu se (ako je moguće) zameni procesor (CPU) nekim jačim modelom. Takođe, ako postoji mogućnost zamene grafičke karte, to bi značilo dobar potez. Dodavanje RAM memorije u većem broju slučajeva pomaže da se barem malo laptop ponaša brže, da brže otvara stranice, da ne koči i secka u radu...itd. U svakom slučaju, sve polazi od matične ploče pa je kod desktop računara lakše uraditi nadogradnju dok se laptop teže pojačava zbog deficita laptop delova. Naš laptop servis Beograd posreduje kod pribavljanja polovnih delova za laptopove. Polovni laptop delovi kao što su (CPU, RAM, kućište, flet kabal, displej, šarke, kućište (donji i gornji deo), hard disk ... itd), osim matične ploče, mogu se brzo testirati i kao takvi se brže i prodaju. Matična ploča za laptop (Acer,Asus,Dell,HP,Fujitsu,Lenovo,IBM,Toshiba,Samsung,Sony...itd) se teško pronalazi ali ako je nephodno možemo pokušati da pronađemo polovne matične ploče kod dobavljača.

Cena nadogradnje računara

Cena nadogradnje računara zavisi od vašeg izbora. Za koju god komponentu da se odlučite, mi smo vam na usluzi. Ugradićemo je brzo i profesionalno u najbržem mogućem roku!


Ako vam je potrebna nadogradnja (pojačanje) desktop računara ili laptopa, napišite vaš komentar, potrudićemo se da vam odgovorimo što je pre moguće. Nadogradnja računara u našem servisu podrazumeva detaljnu analizu postojeće konfiguracije i pojačanje shodno vašim potrebama.

Iskustva, saveti, pitanja i odgovori

* Obavezno popuniti ova polja
3000
Kliknite da dodate sliku sa računara (max 3)
Sva prava zadržana Servis popravka računara

Komentari

Avatar
Novo
Lavpiše...

Pozdrav, zeleo bih da unapredim svoj racunar specificno za gejming (FPS) i igricu CS:GO, moguce je da znate o kojoj igrici pisem, poslacu vam konfiguracije mog racunara posto nisam bas iskusan i ne znam od koje komponente da krenem da unapredjujem PC, ako mozete da mi napisete sve i cenu.

Pozdrav, Lav

Upload
Avatar
Novo
Aleksandarpiše...

Imam fujitsu simens xa2528 i ima 2 gb ddr2 koloio kosta ako bi hteo 4 gb ddr2 da stavim

Servis računara:

Cene hardvera možete saznati isključivo na poziv našeg call centra. Pozz.

Avatar
Novo
Milanpiše...

Imam racunar sa starim i3-3220 i voleo bi da vas pitam koje opcije za nadogradnju tog prcesora imate.Hvala

Avatar
Novo
zoranpiše...

Imam racunar sa procesorom i5 7600k star godinu dana.Hteo bih da zamenim procesor sa i7 7700k.Kolika bi bila cena za ovu nadogradnju,ostale komponente su kompaktibilne i nebih ih menjao.Hvala

Avatar
Novo
Vladapiše...

Imam matičnu ploču Asus M5A97 (Socket Am3+) i na njoj procesor AMD FX 8150 (3.0 GHz). U 4 RAM slota sam ubacio 2x8 GB i 2x4 GB). Grafička mi je Radeon Saphire 7850. Računar radi brzo ali u poslednje vreme ima problem što neće da pokrene bios, čuje se 6 puta kratki beep, znači pišti 6 puta i ništa se ne dešava. Iz nekoliko puta nekako uspem da pokrenem PC. Zanima me gde može biti problem i da li bi zamena ove matične ploče rešila problem ? Koju matičnu ploču bi trebalo da kupim da mi sve ove komponente ostanu ? Hvala

Servis računara:

6 kratkih zvučnih signala (bipova) generalno ukazuje na problem sa grafičkom kartom ali se može i drugačije protumačiti. Najpre treba resetovati bios i videti da li nije do njega problem. Takođe treba proveriti i da li su svi RAM moduli lepo nalegli na svoja mesta, eventualno pročistiti prašinu iz slotova. U krajnjem slučaju, kod tih Asus ploča zna da bude problem sam BIOS softver / BIOS čip koji se lako menja - fizički se vadi iz svog ležišta. Pokušajte da flešujete bios sa nekom novijom verzijom (staru najpre sačuvate). Ako niste sigurni kako treba, donesite računar da vam sredimo taj problem. Uzgred, nadogradnja tog računara je moguća.