Nadogradnja računara

nadogradnja računara

NADOGRADNJA RAČUNARA

Naš servis računara vrši i nadogradnju kompjutera i laptopova po veoma povoljnim cenama. Nadogradnja računara i laptopova podrazumeva zamenu komponenti novim, jačim, kvalitetnijim komponentama. Pri tome treba imati u vidu da nije potrebno menjati sve komponente jer bi to značilo kupovinu novog računara odnosno laptopa. Dakle, racionalno treba uložiti novac u nadogradnju računara. Najjefinija investicija po mnogima je instalacija sistema, ali se time računar ne pojačava hardverski već samo ubrzava softverski.

Nadogradnja računara u principu ima za cilj da ubrza računar, učini ga stabilnijim i prilagodljivijim za svakodnevni rad.

Najčešće se u nadogradnju računara ubrajaju: Zamena procesora (CPU), zamena odnosno dodavanje RAM memorije, ubacivanje hard diska većeg kapaciteta ili zamena hard diska SSD-om. SSD disk ubrzava računar/laptop drastično. Takođe se često puta javlja i potreba za jačim napajanjem. Nadograditi se može svaki računar u zavisnosti od toga da li njegova matična ploča (štampana ploča-platforma) dozvoljava tako nešto. Ukoliko se dogodi da je nadogradnja neisplativa zbog zastarelosti, bolje je ući u investiciju kao što je "polovna ili nova matična ploča". Na taj način ćete spasiti bacanje para na nešto što je kratkoročno. Zato često klijentima i govorimo da se opredele za dugoročnije rešenje, bar na 5 godina da bez ikakvog ulaganja imaju dobar računar.

    Nadogradnja računara obuhvata

  • 1Zamena procesora (CPU).
  • 2Dodavanje RAM memorijskih modula (Umesto 2 ili 4 Gb 8 Gb)
  • 3Ubacivanje Hard diska ili SSD diska većeg kapaciteta
  • 4Zamena Hard diska SSD - om
  • 5Eventualna zamena matične ploče kvalitetnijom
  • 6Zamena napajanja

Kako pojačati laptop

Laptop se može pojačati tako što mu se (ako je moguće) zameni procesor (CPU) nekim jačim modelom. Takođe, ako postoji mogućnost zamene grafičke karte, to bi značilo dobar potez. Dodavanje RAM memorije u većem broju slučajeva pomaže da se barem malo laptop ponaša brže, da brže otvara stranice, da ne koči i secka u radu...itd. U svakom slučaju, sve polazi od matične ploče pa je kod desktop računara lakše uraditi nadogradnju dok se laptop teže pojačava zbog deficita laptop delova. Naš laptop servis Beograd posreduje kod pribavljanja polovnih delova za laptopove. Polovni laptop delovi kao što su (CPU, RAM, kućište, flet kabal, displej, šarke, kućište (donji i gornji deo), hard disk ... itd), osim matične ploče, mogu se brzo testirati i kao takvi se brže i prodaju. Matična ploča za laptop (Acer,Asus,Dell,HP,Fujitsu,Lenovo,IBM,Toshiba,Samsung,Sony...itd) se teško pronalazi ali ako je nephodno možemo pokušati da pronađemo polovne matične ploče kod dobavljača.

Cena nadogradnje računara

Cena nadogradnje računara zavisi od vašeg izbora. Za koju god komponentu da se odlučite, mi smo vam na usluzi. Ugradićemo je brzo i profesionalno u najbržem mogućem roku!


Ako vam je potrebna nadogradnja (pojačanje) desktop računara ili laptopa, napišite vaš komentar, potrudićemo se da vam odgovorimo što je pre moguće. Nadogradnja računara u našem servisu podrazumeva detaljnu analizu postojeće konfiguracije i pojačanje shodno vašim potrebama.

Iskustva, saveti, pitanja i odgovori

* Obavezno popuniti ova polja
3000
Kliknite da dodate sliku sa računara (max 3)
Sva prava zadržana Servis popravka računara

Komentari

Avatar
Novo
Dimitrijepiše...

System Model HP Pavilion 15 Notebook PC

System Type x64-based PC

System SKU F1X53EA#BH4

Processor Intel(R) Core(TM) i5-4200U CPU @ 1.60GHz, 2301 Mhz, 2 Core(s), 4 Logical Processor(s)

Installed Physical Memory (RAM) 8.00 GB

OS Name Microsoft Windows 10 Enterprise

Jako sporo radi sa Windows 10-om. Podize sistem po 10-15 min. Moze li se ovaj laptop pojacati, i ako moze imate li neku procenu koliko bi me to moglo kostati ?

Servis računara:

Verovatno će na tom laptopu morati da se zameni li ugradi SSD disk i onda ide instalacija operativnog sistema. Pozovite nas.

Avatar
Novo
Bojanpiše...

Imam lenovo t410 lap top, pa me zanima kako moze da se pojaca da gura igrice na high podesavanja, konkretno wot, pozdrav

Servis računara:

Taj laptop vam neće izgurati jače igrice a nadogradnja samo SSD umesto hard diska i eventualno  2x8 GB RAM i to je to pa šta bude biće.

Avatar
Novo
Nexspiše...

Postovani'Želeo bih nadograditi svoj stari laptop HP CQ 57 (Zameniti staru matičnu ploču)Novim modelom koja podrzava nove i5 procesore na 3,6 GHZ ili više i min 8GB (poželjno 16GB) memorije.Da li bi to moglo i koja cena bi bila takve matične ploče

Servis računara:

Nemoguća misija ... ne postoji nikakva nadogradnja osim malog povećanja RAM-a  i umesto hard diska da se instaliran SSD. To je sve.

Avatar
Novo
Vojislavpiše...

Poštovani, zamenio bih grafičku od 2 gb za grafičku od 4 gb i dodao bih još 8 gb ram memorije na mom Asus ROG GL752VW i7 6 Gen/8GB/GTX960. Video sam na zvaničnom sajtu da je moguće, interesuje me koja je cena i kad bih mogao da Vam pošaljem laptop pošto nisam iz Beograda. Pozdrav

Avatar
Novo
Banepiše...

Postovani, da li je moguca zamena maticne ploce nekom boljom na Samsung notebook-u model NP275E5E?