Servis mobilnih telefona Beograd

servis mobilnih telefona
  • 12 Maj. 2021
  • Servis mobilnih telefona

Naš Apple servis mobilnih telefona vrši popravke iPhone telefona van garantnog roka (3G, 3GS, 4, 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6+, 6S, 6S+, iPhone SE, 7, 7+, 8, 8+, iPhone X, Xs/Xr, 11, 11 pro,11 pro max, 12, 12 mini, 12 pro, 12 pro max). Posedujemo sve potrebne rezervne delove (original i zamenske) kako bi bilo koji model iPhone mobilnog telefona bio popravljen u što kraćem roku. Imamo realno najbolje cene u Beogradu i Srbiji i veoma iskusne servisere koji rade sve vrste popravki na telefonima, tabletima, laptopovima i desktop/all in one varijantama Apple računara.

U ovom blogu obratićemo pažnju na servis mobilnih telefona, kupovinu novog ili polovnog telefona kao i na šta treba obratiti pažnju kada je u pitanju mobilni telefon. Takođe, sve što vas zanima u vezi mobilnih telefona, treba vam maska, zaštita za ekran, baterija, punjač, power bank, bilo šta za mobilni telefon, treba vam najbliži servis, pouzdan servis, slobodno nas kontaktirajte. Mi uglavnom imamo rezervne delove za sve modele mobilnih telefona a ono što nema na stanju uvek može da se poruči.

Svaki mobilni telefon je na svoj način nežan i slab na padove, fizička i hemijska ošećenja pa treba biti pažljiv u korišćenju istog. Neki modeli telefona su više, neki manje kvalitetni što opet zavisi od proizvođača. U 99% slučajeva glavni krivac za kvar na mobilnom telefonu je vlasnik. Bilo da je reč o novom ili polovnom telefonu, najčešći kvarovi su vezani za oštećenje ekrana odnosno tač skrina (touch screen).

Kupovina novog mobilnog telefona

Kupovina mobilnih telefona je uglavnom uslovljena cenom, odnosno finansijskim mogućnostima kupca. Doduše, kada se uzme u obzir da marketing čini svoje, realno je bilo očekivati da će recimo pojavom paketa u VIP-u, Telenoru i MTS-u koji je ponudio iPhone 6s na rate doći do ekspanzije ajfona i na našem tržištu. To se i dogodilo. Pre pojave iPhone-a, uglavnom je Samsung kao i dalje, držao primat u prodaji. Naravno, nisu ni ostali modeli mobilnih telefona ostali bez kupaca. Tako je recimo prodaja jeftinih telefona Huawei, Htc, Lenovo, Tesla ... itd, skočila kada su prodavci takođe kroz svoje pakete na ugovornu obavezu ponudili tržištu korektne cene i dobru podršku. Telefon za jedan dinar (1 dinar) zvuči veoma primamljo i nekada je jedina mogućnost da se dođe do novog telefona preko ugovorne obaveze. Međutim, čini se ipak da na kraju takav telefon bude preplaćen mnogo više iznad realne cene. Kupovina za keš je uvek najbolja opcija.

Koji mobilni telefon kupiti ?

Dilema oko kupovine mobilnog telefona postoji oduvek. Međutim, nekako se čini da se vlasnici vrlo brzo ili razočaraju u pojedini model i pređu na neki drugi i pronađu ono što im odgovara. Tako je recimo jedan kupac bio zaljubljenik u Nokiu, imao sve modele počev od prvog pa do poslednjeg koji je bio pod Symbian-om, da bi na kraju bio razočaran kada je nokia ušla u dogovor sa Microsoftom i napravila Nokia Windows 8/10 modele (Lumia). Realno gledajući, ovo su odlični telefoni, rade jako stabilno i retko ko se požalio na dizajn i performanse bilo kog modela. Jedino oni koji su očekivali da Nokia ostane na Symbian-u su bili skeptični. Međutim, jasno je da je u moderno doba potrebno ući sa modernim dizajnom, softverom, hardverom i svime onime što prati jedan takav mobilni telefon. Situacija se koliko primećujemo stabilizovala i sada Nokia pravi vrhunske telefone po veoma prihvatljivim cenama.

S druge strane, u top 5 najboljih telefona je svakako iPhone. Ljubitelji iPhone 3 su bili nekako razočarani kada je izašao 4/4s pa i 5/5S model, sav ćoškast, sa oštrijim crtama ali sa boljim hardverom i softverom. Ubrzo su izašle serije 6/6s/6s plus/7 ... pa sve do poslednjeg iPhone X. Ako sagledamo evoluciju ajfonovih mobilnih telefona, jasno će nam biti da svaki model pronalazi svog kupca. Lično smo za potrebe servisa dugo koristili iPhone 4s koji je radio vrhunski. Prestanak podrške za iOS je izazvao i malo nelagodnosti ali ovaj telefon i bez novog operativnog sistema radi besprekorno. Petica je malo veća, lepša, komfornija za rad. Šestica odnosno 7-ica je još malo veća i još bolja i po nama najbolja jer već 10-ka je sva u ekranu, glomazna i ništa posebno nije ponudila osim naravno veće cene. Znači, ako nas pitate koji mobilni telefon da kupite, ak oste pri parama, kupite iPhone (ajfon) i nećete pogrešiti. Novi telefoni na ugovornu obavezu izađu između 500-1000 evra dok polovni iPhone modeli se mogu naći za 100-300 evra u top stanju. Kada kupujete iPhone, gledajte da ne bude 16 GB već barem 32 ili 64 GB jer se brzo napuni memorija i onda ste primorani na čest bekap podataka, tumbanje fajlova na PC ili iCloud.

Samsung Edge je odlična serija telefona i u potpunosti opravdava svoju cenu. Kvalitet je na zavidnom nivou.

Ostale modele telefona nećemo uzeti u razmatranje jer bi smo sigurno ostali dužni za neki komentar koji bi bio potreban korisnicima. HTC blue Win10 bi smo izdvojili kao sasvim korektan telefon, Asus je napravio dobar telefon ... itd.

Mobilni telefon je pao i razbio se ekran

Najveći i najskuplji kvar na telefonu novije generacije jeste kada se polomi ekran. Neki modeli su napravljeni tako da ako se polomi samo tač skrin, što mnogi nazivaju staklo preko ekrana, onda se može menjati samo touch, ali kod nekih modela to nije moguće već se menja celokupno ekran / displej sa tačem. Tada je i sama cena zamene veća.

Mobilni telefon je pao u vodu i ne pali se

Sledeći ozbiljan kvar na mobilnom telefonu predstavlja uticaj vode i vlage koja dospe do matične ploče i izazove pregorevanje elemenata na ploči. U velikom broju slučajeva se kvar teško otklanja. Dešava se da se čišćenjem vode uspe sa popravkom ako nije došlo do većeg kvara. U tom slučaju su podaci tu,s vi kontakti, slike, klipovi se mogu sačuvati. U svakom drugom slučaju je neophodno da se zameni kompletno matična ploča a to znači da od podataka nema ništa i nije moguće izvršiti spašavanje podataka.

Mobilni telefon se greje

AKo primetite da se vaš mobilni telefon preterano greje, vreme je da brzo reagujete i isti odnesete u servis za mobilne telefone. Jer, ako se radi o bateriji koja je u problemu, vaš telefon može da eksplodira i izazove ozbilje posledice po vas i okolinu. Dešaval ose da nam ljudi donesu telefon koji se naduo kao balon. Sve je bilo iskrivljeno. Hitno smo morali da odstranimo bateriju koja je počela da curi kako bi smo nekako sa matične ploče uspeli da izvučemo podatke i na kraju je telefon završio u kanti za elektronski otpad!

Ne zanemarujte bilo kakvo suvišno grejanje telefona.

Mobilni telefon radi ali se ne čuje dobro

U slučaju da kada nekog pozovete mobilnim telefonom on vas dobro čuje ali vi njega jako slabo, najverovatnije je stradao zvučnik koji se menja relativno brzo. Takve popravke ne bi trebalo da izađu više od 10-15 evra.

Ako vi dobro čujete sagovornika ali on vas čuje slabo, onda je u problemu mikrofon na vašem telefonu pa je i sama zamena i cena slična kao u predhonom slučaju.

Mobilni telefon se ne puni

Ako se mobilni telefon ne puni, najverovatnije je oštećen DC konektor koji se relativno lako menja i zamena se kreće oko par hiljada dinara. Takođe, uzrok može biti i punjač kome je oštećen džek/kabal ili je pokvarena elektronika. Na kraju, ako nije do dc konektora i punjača, problem može biti i u samoj bateriji ili neku element na matičnoj ploči a što će konstatovati serviser mobilnih telefona relativno brzo.

Baterija za mobilni telefon ne drži dobro struju

Baterije za mobilne telefone su najbolje kada su originalne, ali se one mogu naći uglavnom prvi put u telefonu prilikom kupovine dok se kasnije iste menjaju takozvanim zamenskim baterijama. Ne mora da znači da će zamenska baterija trajati manje ili biti lošija od originalne ali po nekom nepisanom pravilu je čest slučaj. Trebalo bi obratiti pažnju na to da na bateriju najveći uticaj ima dinamika punjenja što je opet stvar vlasnika telefona. Nikada nemojte dopunjavati telefon ako je na 50% baterija. Trebalo bi sačekati da se baterija skoro pa isprazni, maltene i ugasi telefon pa je onda puniti do kraja i trošiti. Ako vam je to komplikovano onda bi barem dva puta mesečno trebalo da praktikujete da se obavi potpuno pražnjenje baterije i punjenje do kraja. Baterije dolaze sa garancijom od 6 meseci do godinu dana ili dve, u zavisnosti od dobavljača, pa ako smatrate da slabo drži struju, tražiti od prodavca da vam je zameni boljom.

Prebacivanje podataka sa telefona

Naš servis računara i laptopova, kao i servis mobilnih telefona vam može izaći u susret sa opcijom spašavanje podataka sa telefona i memorijskih kartica. Ukoliko je moguće, mogu se spasiti svi kontakti ,slike, video klipovi, dokumenti i sve ostalo što se nalazi u telefonu. Prebacivanje podataka traje onoliko dugo koliko ima podataka, što znači okvirno sat-dva vremena nakon čega podatke prebacujemo na vaš USB ili CD/DVD.

Servisi mobilnih telefona u Beogradu

Na osnovu dugogodišnjeg iskustva, upoznajući razne servisere i u razgovoru sa klijentima, možemo vam dati i neke preporuke za servis mobilnih telefona na nivou Beograda. Takođe, ukoliko u vašem gradu imate servis za mobilni, možete nam pisati u komentaru kako b ismo uvrstili njega na naš spisak servisa. Ukoliko imate iskustvo sa određenom prodavnicom za mobilne telefone bilo bi korisno da razmenimo iskustva.

GSM elektronics Mobilni telefoni i oprema, Bulevar Kralja Aleksandra 204, kod Golub pekare, blizu Đeram pijace

Fono Mobile servis mobilnih telefona, Vojvode Šupljikca 3, blizu picerije Orao, preko puta opštine Zvezdara

Apple servis Beograd, servis iPhone telefona, otključavanje, spašavanje podataka, dekodiranje, popravka

Servis mobilnih telefona u Beogradu, Novi Sad, Niš

Šta bi trebalo da znate pre nego što telefon odnesete u servis ? Bilo koji servis mora da vam izda revers (dokument o preuzimanju telefona). Ukoliko se telefon ne može popraviti moraju da vas obaveste i uglavnom je pravilo da se ne plaća ništa. Jedino u slučaj uda vam se napomene da bi trebalo poručivati određene delove u cilju dijagnostike, tada bi se moglo naplatiti. Dijagnostika bi trebalo da je besplatna i ako vam servis traži da platite dijagnostiku obavezno tražite račun. Pojedini servisi u Beogradu se finasiraju od navodne dijagnostike a da uopšte nisu ni pipnuli telefon. Takve servise bi trebalo izbegavati.

Srećna kupovina mobilnog telefona!

Komentari, saveti, pitanja i odgovori

* Obavezno popuniti ova polja
3000
Kliknite da dodate sliku sa računara (max 3)
Sva prava zadržana Servis popravka računara

Komentari

Avatar
Novo
Garicpiše...

Zamena ekrana na iPhone 5s, pored toga je polomljeno i ispalo dugme za zvuk - pojačavanje i smanjivanje. Koliko vremenski se čeka na zamenu i jel to originalan ekran ili zamenski ? Hvala

Servis računara:

Može originalan displej za iphone 5s, a može i zamenski s tim što je cena za originalan malo jača (skoro duplo). Dugme, ako nije oštećeno kućište može da se zameni i neće vam biti naplaćeno.