Najbolji antivirusni programi za download

Antivirusi odnosno antivirusni programi služe za detekciju - otkrivanje virusnih softvera, odbranu od virusa i brisanje virusa i ostalih štetnih softvera koji mogu da ometaju, usporavaju rad laptopa i desktop računara ali i da oštete, izbrišu ili potpuno unište podatke na hard disku (primer: ransomware). Nekada su antivirusi imali zadatak samo da prepoznaju i obrišu virus koji se uvukao u operativni sistem. Nova generacija AV programa je daleko naprednija i pored brisanja ima zadatak da detektuje unapred sve moguće pretnje sa interneta i viruse koji se kamufliraju iza raznih špijunskih softvera kao što su malware, spyware, trojan, backdoor, keyloger, ransomware ... itd.

Besplatni antivirus ili kupiti softver za zaštitu računara ?

U principu, postoji nekoliko zaista dobrih antivirusa koji se u osnovnoj varijanti zaštite ne plaćaju - besplatni su. Čak bi se moglo reći da rade posao bolje od nekih koji su skupi i cena im nije baš za korisnika računara na osnovnom nivou. Druga je priča ako je u pitanju manja firma koja možda ima i NAS server pa bi se kupivina antivirusa mogla nazvati isplativom investicijom. Ukoliko vam je potrebno tako nešto, pozovite nas jer mi imamo gotova rešenja za firme i pojedince u vezi zaštite računara i servera.

Naš servis računara svakodnevno vrši usluge čišćenje virusa sa računara i u tu svrhu koristi razne tehnike i alate kako bi brisanje virusa bilo 100% sigurno. Za uspešnu odbranu od virusa pored kvalitetnog antivirusnog programa, potrebno je menjati i navike i biti obazriv prilikom surfovanja na internetu. Mnogi web sajtovi su napravljeni isključivo za krađu identiteta i kao takvi moraju biti prepoznati i prijavljenu Google-u kako bi ih odstranio iz pretrage.

Ako je vaš laptop zaražen virusima, onda je poželjno da pozovete laptop servis kako bi vaši podaci bili sigurno prebačeni/sačuvani.

Izdvajamo za vas blog "Opasni virusi po vaš računar": U prethodnom periodu smo u servisu očistili na stotine računara, laptopova, mobilnih telefona i tableta od raznih vrsta virusa. Najteža i najduža borba je sa "ransomware" virusima. Kada korisnik primeti da mu svi fajlovi dobijaju drugačiju ekstenziju i bukvalno postaju neupotrebljivi, treba odmah da potpuno ugasi uređaj i donese u servis. Zašto ? Zato što je veća verovatnoća da ćemo uspeti da spasimo vaše slike, video zapise, dokumenta, važne projekte u ranoj fazi aktivacije kripto virusa. Svaki kripto virus ima za cilj da zaključa fajlove, promeni im ekstenziju i time ih trajno onesposobi za upotrebu. Ako se od korisnika traži plaćanje za otključavanje fajlova, radi se o dodatnoj zamci u koju se nipošto ne sme ući. Jedini pravi način je brisanje virusa, čišćenje računara od štetnog softvera, imunizacija-zaštita odgovarajućim antivirusnim programom i zatim vraćanje podataka koji su filtrirani kroz proces "spašavanje podataka". Nada da će u budućnosti biti manje zaraženih računara Crypto virusima nije opravdana.

Naprotiv, smatramo da će brojka rasti a da će sve teže moguće biti spasiti podatke ili ih barem otključati. Savet je da se nikako samostalno ne upuštate u avanturu brisanja kripto virusa pa ni naizgled obićnh trojanaca jer se često puta iza svega krije opasni ransomware uništitelj fajlova. Pitate se sigurno da li je moguće da se zaraze i drugi uređaji preko fleške ? Naravno. Ništa manje nije otporan ni mobilni telefon koga često puta povezujemo preko USB kabla na laptop ili desktop PC. A, kako se zarazi računar ovim opakim virusom ? Najčešće preko mejla, igrice ili neke reklame na sajtu.

Da bi ste se zaštitili od kripto virusa, morate pažljivo otvarati mejlove. Uvek proverite odakle stiže i da li je email adresa ona koja vam je poznata. Najbolji antivirusni program ne postoji ali je poželjno da barem imate aktiviran Windows-ov defender, a da povremeno računar skenirate besplatnim Malwarebyte-om. Ne klikćite na sve i svašta u toku sufrovanja internetom. Izbegavajte porno sajtove i sajtove za online igranje igrica. Ako ipak doživite neprijatnost da vaš PC poseti-inficira virus, dođite kod nas da vam pomognemo da se lakše izborite i nastavite dalje sa korišćenjem modernih-pametnih uređaja. I zapamtite: redovno radite bekap podataka na ekterni hard disk !