Najbolji antivirusni programi za download

Antivirusi odnosno antivirusni programi služe za detekciju - otkrivanje virusnih softvera, odbranu od virusa i brisanje virusa i ostalih štetnih softvera koji mogu da ometaju, usporavaju rad laptopa i desktop računara ali i da oštete, izbrišu ili potpuno unište podatke na hard disku (primer: ransomware). Nekada su antivirusi imali zadatak samo da prepoznaju i obrišu virus koji se uvukao u operativni sistem. Nova generacija AV programa je daleko naprednija i pored brisanja ima zadatak da detektuje unapred sve moguće pretnje sa interneta i viruse koji se kamufliraju iza raznih špijunskih softvera kao što su malware, spyware, trojan, backdoor, keyloger, ransomware ... itd. Naš laptop servis svakodnevno ima zadatke kako da spreči oštećenje operativnog sistema od strane virusa i zaštiti klijente od bespotrebne glavobolje u vezi sa važnim podacima koji su izloženi uništenju od strane opakih virusa.

Besplatni antivirus ili kupiti softver za zaštitu računara ?

U principu, postoji nekoliko zaista dobrih antivirusa koji se u osnovnoj varijanti zaštite ne plaćaju - besplatni su. Čak bi se moglo reći da rade posao bolje od nekih koji su skupi i cena im nije baš za korisnika računara na osnovnom nivou. Druga je priča ako je u pitanju manja firma koja možda ima i NAS server pa bi se kupivina antivirusa mogla nazvati isplativom investicijom. Ukoliko vam je potrebno tako nešto, pozovite nas jer mi imamo gotova rešenja za firme i pojedince u vezi zaštite računara i servera.

Naš servis računara svakodnevno vrši usluge čišćenje virusa sa računara i u tu svrhu koristi razne tehnike i alate kako bi brisanje virusa bilo 100% sigurno. Za uspešnu odbranu od virusa pored kvalitetnog antivirusnog programa, potrebno je menjati i navike i biti obazriv prilikom surfovanja na internetu. Mnogi web sajtovi su napravljeni isključivo za krađu identiteta i kao takvi moraju biti prepoznati i prijavljenu Google-u kako bi ih odstranio iz pretrage.

Ako je vaš laptop zaražen virusima, onda je poželjno da pozovete laptop servis kako bi vaši podaci bili sigurno prebačeni/sačuvani.

Izdvajamo za vas blog "Opasni virusi po vaš računar": U prethodnom periodu smo u servisu očistili na stotine računara, laptopova, mobilnih telefona i tableta od raznih vrsta virusa. Najteža i najduža borba je sa "ransomware" virusima. Kada korisnik primeti da mu svi fajlovi dobijaju drugačiju ekstenziju i bukvalno postaju neupotrebljivi, treba odmah da potpuno ugasi uređaj i donese u servis. Zašto ? Zato što je veća verovatnoća da ćemo uspeti da spasimo vaše slike, video zapise, dokumenta, važne projekte u ranoj fazi aktivacije kripto virusa. Svaki kripto virus ima za cilj da zaključa fajlove, promeni im ekstenziju i time ih trajno onesposobi za upotrebu. Ako se od korisnika traži plaćanje za otključavanje fajlova, radi se o dodatnoj zamci u koju se nipošto ne sme ući. Jedini pravi način je brisanje virusa, čišćenje računara od štetnog softvera, imunizacija-zaštita odgovarajućim antivirusnim programom i zatim vraćanje podataka koji su filtrirani kroz proces "spašavanje podataka". Nada da će u budućnosti biti manje zaraženih računara Crypto virusima nije opravdana.

Naprotiv, smatramo da će brojka rasti a da će sve teže moguće biti spasiti podatke ili ih barem otključati. Savet je da se nikako samostalno ne upuštate u avanturu brisanja kripto virusa pa ni naizgled obićnh trojanaca jer se često puta iza svega krije opasni ransomware uništitelj fajlova. Pitate se sigurno da li je moguće da se zaraze i drugi uređaji preko fleške ? Naravno. Ništa manje nije otporan ni mobilni telefon koga često puta povezujemo preko USB kabla na laptop ili desktop PC. A, kako se zarazi računar ovim opakim virusom ? Najčešće preko mejla, igrice ili neke reklame na sajtu.

Da bi ste se zaštitili od kripto virusa, morate pažljivo otvarati mejlove. Uvek proverite odakle stiže i da li je email adresa ona koja vam je poznata. Najbolji antivirusni program ne postoji ali je poželjno da barem imate aktiviran Windows-ov defender, a da povremeno računar skenirate besplatnim Malwarebyte-om. Ne klikćite na sve i svašta u toku sufrovanja internetom. Izbegavajte porno sajtove i sajtove za online igranje igrica. Ako ipak doživite neprijatnost da vaš PC poseti-inficira virus, dođite kod nas da vam pomognemo da se lakše izborite i nastavite dalje sa korišćenjem modernih-pametnih uređaja. I zapamtite: redovno radite bekap podataka na ekterni hard disk !