Blog - Laptopovi

Laptop je izuzetno zahvalan prenosni uređaj za većinu korisnika koji ga koriste za rad na internetu. Međutim, uglavnom laptop nije predviđen za jače zahtevne radnje koje podrazumevaju: Video rendering, grafički dizajn, obrada video/fotografija, AutoCad ... itd. A zašto ?

Prevashodno, kada ste već kupili laptop tako lepo upakovan i tanak, u skoro veličinu A4 sveske ... ne treba da budete peviše optimistični. Tako tanak novi laptop će vas oduševiti izgledom ali ne i performansama, jer i3/15 procesor sa 8 Gb RAM memorije ili AMD neki Radeon sa adekvatnim specifikacijama neće raditi posao za Vas. A zašto ? Zato što za zahtevnije poslove postoje i laptopovi koji su pravljeni da zadovolje upravo te zahteve. Recimo nikako se ne može uporediti Asus ROG gejmerski laptop sa recimo Asus X550 ... samo primera radi. Jasno je da je i cena daleko veća za kvalitetniji laptop.

Neralno je očekivati da će laptop koji nema dobru grafičku kartu i procesor moći da vam pusti full hd video na YOutube-u, a kamo li 4k video. Nema šanse!

Kupio sam laptop s kojim ne mogu da radim web dizajn, da pravim sajtove, pa čak ne može se pokrenuti AutoCad, 3D max, Photoshop ... itd. Šta da radim ? Jednostavno, zamenite laptop skupljim, onim sa boljim procesorom i grafikom. SSD umesto HDD možete bilo kada da zamenite, to je najmanji problem.

Mi vas ne ubeđujemo da ne kupujete laptopove, već samo da ne nasedate na fenseraj, na lepo upakovane laptop mašine koje nisu sposobne da podignu Windows 7, 8 a još gore Windows 10.

Veliki broj laptopova je prodat u poslednje vreme pod ubeđenjem da podržava sve Windows sisteme, međutim, nema problema sa Windowsom tu već sa samim laptopovima koji su falš, loše urađeni, imaju fabričke greške, problem sa hard diskom koji je pokvaren ili je repariran , baterija ne drži, upravo o tome naš blog piše. Koji laptop kupiti za male pare a koji za nešto više keša? Zašto je desktop računar bolji od laptopa ? Koji laptop kupiti ? Ove i ostale savete pratite na našem laptop blogu.

čišćenje laptopa
  • 7. Februar 2017
koji laptop kupiti
  • 29. Oktobar 2017

Koji laptop kupiti ?

koji laptop kupiti
  • 7. Februar 2017

Blog u pripremi

Trenutno pišemo blog.

Molimo vas posetite nas uskoro!.

zamena ekrana na laptopu
  • 24. Mart 2021

Zamena ekrana na laptopu

  • 7. Februar 2017

Blog u pripremi

Trenutno pišemo blog.

Molimo vas posetite nas uskoro!.