Cene servisa računara i laptopova 2016

Orijentacione cene popravke, servis računara, laptop servis, reparacija i instalacija sistema Windows 10 pro, Win 8, WIn 7, XP, Linux, MAC


Usluga PC servisa Opis PC usluge Cena PC usluge

Instalacija sistema

Instalacija sistema Windows 10, Windows 7 (32 / 64 bit), Windows 8 / 8.1 PRO, Vista, Windows XP, podizanje sistema sa instalacijom potrebnih programa. Popravka, instaliranje i reparacija operativnog sistema, Linux, MAC OS Leopard. Kompletno instaliranje Windows operativnog sistema. Preporučujemo vam kupovinu originalnog Windows-a !
Novi operativni sistem rešava probleme kao što su: sporo dizanje sistema, virus na hard disku, koče se miš i tastatura, usporen sistem koji se blokira kod otvaranja programa ... itd. Reinstalacija Windowsa je sa licenciranog diska vlasnika računara. Cena paketa zavisi od prodavca softvera.
1. 000 - 1.500 rsd

Otkrivanje kvara

Otkrivanje kvara na računaru je najvažniji deo jer dobra dijagnostika je 99% rešen problem. Dolazak i prvi radni sat servisera oko lociranja kvara na vašem računaru je vrlo bitan. Dolazak servisera se zakazuje. Dolazi se odmah ako postoji slobodan termin u toku dana ili je hitno. Dijagnostika kvara i Izlazak servisera na teren su besplatni ako kompjuter popravljate kod nas u Beogradu.
Ako ste 100% sigurni u vezi kvara na vašem kompjuteru, ova usluga se ne naplaćuje već se naplaćuje samo zamena ili ugradnja komponente/instaliranje sistema. U svakom slučaju, kada vam otkrijemo i lociramo kvar, možete i sami popraviti kompjuter. Ako ipak ne možete sami, mi smo tu da vam pomognemo i rešimo kvar.
0, 00 - 700 rsd

Čišćenje virusa

Čišćenje virusa, popravka sistema. Spašavanje podataka, čuvanje podataka i brisanje malware-a, spyware, infekcije. Popravka Windows-a XP, Windows 7 od virusa, Windows 10 antivirus. Brisanje virusa i nepotrebnih fajlova iz sistema, Brzo i efikasno.
Kompletno brisanje virusa iz sistema ume da oduzme puno vremena. Koristimo legalni Kaspersky antivirus softver za brisanje svih vrsta virusa, malware, trojan, spyware, adware, keyloger i ostalih štetnih softvera. Instalacija AV zaštite 2016/2017.
1.000 - 1.500 rsd

Instaliranje Programa

Instaliranje programa (Libre Office 2010/2013/2016 full paket, Word, Excell, Outlook, Photoshop, Skype, MSN, Winamp, Video plejer, Adobe Acrobat Reader, Adobe Flash, Torrent, Chrome... itd). Instaliramo besplatne programe (besplatna distribucija).
Naknadna instalacija potrebnih programa koji nisu predviđeni instalacijom sistema je moguća. Posedujemo i instaliramo veliki broj besplatnih programa za kompjutere. Svi programi su testirani i provereni antivirusnim programom.
500 - 1.000 rsd

Instalacija drajvera

Instalacija drajvera. Osnovni drajveri koji idu uz laptop ili računar sa vašeg CD-a. U obzir dolazi i skidanje novih drajvera sa interneta kao i update postojećih drajvera. Uvek morate imati najnovije verzije drajvera radi stabilnosti hardvera i softvera računara. Obratite pažnju kada kupujete laptop da li uz njega prodavac daje CD sa softverom.
Imamo drajvere za sve laptop i desktop računare. Obezbeđujemo besplatan download drajvera. Često se dešava da laptop ne radi dobro sa esencijalnim (osnovnim) drajverima koji dolaze uz Windows 7/8/10. Tada je potrebno instalirati odgovarajuće drajvere ili uraditi upgrade drajvera. Ista situacija je i sa kućnim (desktop) računarima.
500 rsd

Čišćenje kompjutera

Čišćenje kompjutera i popravka ili zamena kulera na procesoru, grafičkoj karti. Čišćenje matične ploče, ventilator (kuler) na napajanju, uklanjanje prašine iz kućišta. Čist hardver garantuje duži vek kompjutera i stabilnost u radu, a i nema više zujanja.
Čišćenje kompjutera komprimovanim vazduhom. Usisavanje fine prašine za bolj provetrenost kućišta. instaliramo dodatne kulere 8 cm i 12 cm tamo gde je potrebno. Menjamo i kuler na napajanju ako je previše bučan ili ne radi.
oko 750 rsd

Čišćenje laptopa

Čišćenje laptopa - Uklanjanje prašine i servisiranje rashladne grane. Čišćenje kulera i nova pasta na procesoru, čišćenje laptopa od prašine. Zamena ventilatora koji zuji i stvara buku. Čišćenje tastature laptopa od masnoće, dlaka, pepela i ostale prljavštine. Čišćenje displeja antistatik sprejevima i nanošenje zaštitnog sloja / folije protiv ogrebotina.
Čišćenje rashladne grane na laptopu produžava radni vek laptopa. Ako laptop pregreva, morate odmah detaljno očistiti unutrašnjost laptopa. Savetujemo da kupite i stalak za hlađenje ako laptop često držite u naručju, na krevetu. ćebetu ili stolici. Cena zavisi od modela laptopa.
1. 000 - 1.700 rsd

Zamena grafičke karte

Zemena grafičke kartice - (naša grafička karta). Ugradnja nove ili polovne grafičke karte. Grafička karta ima zadatak da omogući brži i kvalitetniji prikaz slike, što znači i lako pokretanje nove igrice, igranje novih igrica, bez zamrzavanja slike, kočenja i restarta računara.
Za igranje novih igrica, potrebna je kvalitetna grafička karta. Grafička karta je dobra investicija ako vam treba brz i stabilan računar. Problemi sa slikom na ekranu su uglavnom posledica loše ili slabe grafičke karte.
2. 000 - 5. 000 rsd.

Dodavanje memorije

Dodavanje memorije RAM memorija - pojačanje, nadogradnja je nešto što znatno ubrzava kompjuter. Sve što radimo, odvija se posredstvom RAM memorije i zato njena veličina direktno utiče na brzinu računara. Najčešće su u upotrebi DDR 3, DDR2 i DDR1/DDR400 memorije, u zavisnosti kakva je konfiguracija kompjutera. Starije memorije se malo teže nalaze ali većinu njih imamo na stanju.
Ako ste na internetu, bez 2 GB RAM memorije nećete moći lako da surfujete. Google želi brz računar, a ubzanje računara se najbrže izvodi dodavanjem memorije.Imamo sve tipove memorija od: 256 mb, 512 mb, 1 Gb, 2 Gb, 4 Gb, 8 Gb... itd. Imamo i polovne memorije povoljno (SSD, DDR1, 2,3). Potrena memorija se može nabaviti u roku od 24h.
650 - 2. 000 rsd

Zamena napajanja

Napajanje za kompjuter od 350, 500, 600, 1000 W. Ugrađujemo izuzetno kvalitetno (dual fan) napajanje. Garancija na napajanje je 2 godine. Popravka napajanja ili kupovina polovnog napajanja, nije dobro zbog mogućih problema kao što su: pregorela matična ploča, stradao hard disk, stalni restart kompjutera. Međutim, za starije računare može se pronaći ok polovno napajanje.
Napajanje je komponenta od koje zavisi stabilan rad kompjutera. Ugrađujemo novo napajanje od 350 W, 450 W - 500. 1000 W (1 kW). Cena napajanja zavisi od nabavne cene. Napajanje treba menjati barem jednom u tri godine kako bi se osigurao duži radni vek svih komponenti računara. Za original napajanje nema problema (thermaltake, power supply ...itd).
2.500 - 3. 700 rsd

Zamena procesora

Jači i brži procesor ubrzava rad hardvera i softvera na kompjuteru. Najvažnije je zadržati trenutni socket i ušteda je znatno veća ako na istoj matičnoj ploči uspemo da vam ugradimo jači procesor. Polovni procesori se testiraju u servisu i tek nakon testa idu na prodaju. Aktuelni su Intel CPU (i3, i5, i7), kao i AMD (od x2, x4 pa naviše).
Zamena procesora se isplati ako vam je potreban stabilan računar.Novi procesori nose oznake ( i3, i5, i7, x2, dual core, core 2 duo, quad, fusion ... itd). Ako je zapekla (osušena) stara pasta možete polomiti pinove. Lemljenje CPU pinova praktično nije moguće.
1. 500 - 8. 000 rsd

Bekap podataka

Popravka hard diska ili zamena. Bekap fajlova, vađenje podataka sa hdd-a. Popravka loših sektora na hard disku (bad sektori). Preporučujemo vam povremeno prebacivanje fajlova na eksterni hdd ili USB, jer se tako umanjuje rizik od gubitka podataka. Bez obzira što svi prepisuju naše tekstove odavde, moramo vam reći da se podaci vrlo teško spašavaju pa je potrebno da brzo reagujete i pozovete nas kada primetite da se računar ponača čudno.
Bekap, spašavanje podataka , vraćanje fajlova sa oštećenog hard diska. Ako je hard disk i dalje u funkciji, ne postoji mehaničko oštećenje, iz njega možemo izvući podatke relativno brzo. Ako HDD ima mehanički kvar, vađenje podataka je teže i skuplje a često i nemoguće. Imamo elektronike za većinu hard diskova kao i uslove da se podaci spasu.
3. 000 - 10. 000 rsd

Popravka CD / DVD

CD/DVD rezača. Ako je moguće, čišćenje ili zamena lasera pomaže za lakše očitavanje diskova. Upgrade firmware-a i resetovanje.
Čišćenje ili zamena lasera, zamena motora i flet kablova. Dotrajali rezač popravljamo / repariramo brzo i efikasno.
750 rsd

Instaliranje štampača

Zamena, povezivanje, žično i bežično, wireless umrežavanje (HP, Canon, Lexmark, matrični, ink jet, laserski štampači... itd),
Instalacija štampača, podešavanje i umrežavanje sa ostalim računarima. Popravka kad štampač ne reaguje na računar. Zapekli toneri, štampač štampa belu stranu ili ne prepoznaje pun toner
900 din. / 1 štampaču

Zamena ili popravka matične ploče

Matična ploča je bukvalno osnova ili temelj računara. Na njoj se nalaze svi neophodni delovi za rad kompjutera. Od matične ploče zavisi rad računara, zato je veoma važno da ona bude u funkciji i da radi bez greške. Naš servis popravlja matične ploče svih proizvođača. Uvek vam možemo obezbediti iste ili slične nove ili polovne matične ploče. Posedujemo nove i polovne matične ploče za laptopove.
Često puta je matična ploča osnovni uzrok kvara zbog čega je kompjuter praktično mrtav. Popravka matične ploče je moguća ako nema oštećenja čipova (čipseta), biosa i ostalih komponenti. Vršimo zamenu elemenata kao što su: naduveni kondenzatori, baterija na ploči, kuler na bios čipu, reset biosa, flešovanje (update) biosa (flash bios)...itd.
1. 500 - 4. 500 rsd

Provera sistema

Ako smatrate da vam je potrebna provera ispravnosti kompjutera i savet za njegovo održavanje, stojimo vam na usluzi. Testiramo vaš računar i brzo konstantujemo kvar. Provera kompjutera može otkriti skrivene mane koje često dovode do većih kvarova.
Provera, odnosno test Windows, Linux, MAC sistema je obavezno. Dijagnoza sakrivenog kvara može da pomogne kod spašavanja podataka. Zato vam omogućujemo generalni test kompjutera.
800 rsd

Update biosa

BIOS (Basic Input-Output System) je osnovni softver svakog računara koji se nalazi na matičnoj ploči i koji je namenjen komunikaciji sa hardverom računara. On omogućava postavljanje osnovnih radnih parametara, pronalazi i učitava operativni sistem u radnu memoriju.
Resetovanje biosa je neophodno samo ako stari bios ne radi kako treba. Novi bios ima ispravke postojećih grešaka ili donosi mogućnosti koje starija verzija nema. Flešovanje biosa je veoma odgovoran posao.
700 rsd

Provera laptopa

Provera laptopova i kompjutera se može obaviti i online. Ako ste daleko od Beograda ili niste u situaciji da donesete vaš računar kod nas, omogućili smo vam proveru ispravnosti kompjutera i putem interneta. Uslov je da imate internet konekciju i da skinete i instalirate program PC SERVIS Kada pokrenete program, kontaktirajte nas da se povežemo na vaš računar i proverimo kako radi ?
Online provera sistema zahteva instalaciju Team Viewer Programa. Nakon uplate na tekući račun servisa, i pozivom na broj servisa, stičete pravo na kompletnu proveru operativnog sistema, svih instaliranih programa, i eventualnog brisanja virusa sa računara.
800 rsd

Umrežavanje računara

Wireless, Bluetooth, obična LAN ili WiFi računarska mreža.
Umrežavanje računara i štampača u WiFi ili LAN mrežu. Podešavanje LAN mreže, zaštita pristupa ruteru lozinkom i deljenje mreže.
od 1. 000 rsd / 1 mrežno mesto.

Zamena termičke paste

Zamena paste na procesoru, biosu i grafičkoj karti desktop računara. Zamena paste za hlađenje na laptopu i desktopu. Zamena paste se naplaćuje fiksno zbog demontiranja hladnjaka na procesoru. Sa novom pastom koja snižava temperaturu, računar znatno brže radi.
Najčešći uzrok pregrevanja laptopa je loša termička pasta na procesoru ili grafičkoj karti. Zamena paste 70% rešava problem sa pregrevanjem. Samo kvalitetna pasta može smanjiti temperaturu procesora a time i ubrzati rad kompjutera..
1000 rsd

Nadogradnja računara

Podrazumeva proveru trenutne konfiguracije i ugradnju delova po dogovoru. Imamo veliki izbor polovnih i novih delova za kompjutere. Brza ugradnja i niska cena za nove i polovne komponente, uz test računara su naš imperativ.
Želim da pojačam kompjuter. Hoću da mi PC radi brzo i bez usporavanja. Potreban jači procesor, jača memorija, veći hard disk, bolja grafička karta ... samo su neka pitanja na koja imamo odgovor.
500 - 5. 000 rsd

Popravka laptopa

Laptop servis - Popravka laptopova je takođe naša specijalnost. Bilo koji kvar na laptopu možemo rešiti brzo i povoljno. Zbog obaveze rasklapanja laptop računara i ponovnog sklapanja, cena servisa je nešto viša u odnosu na pregled desktop računara. Zbog toga je minimalna cena servisa 1000 dinara, a usluga pregleda i konstatacije kvara je već uračunata u ovu cenu.
Najčešće se na servisu laptopova konstatuju sledeći kvarovi: Pokvaren DC ulaz za punjač, pokvaren ili polomljen ekran (displej), pokidan flet kabl, ispali dugmići (tasteri), tastatura ne radi, nema slike na monitoru, laptop se ne uključuje, zujanje kulera, laptop se greje, punjač ne radi, sistem se ne podiže, pucketanje i loš zvuk ... itd.
1. 000 - 5. 000 rsd

Sklapanje konfiguracije

Sklapanje PC konfiguracije obavljamo profesionalno. Ukoliko vam je potrebna zamena komponenti iz jednog kućišta u drugo, premeštanje cele konfiguracije iz kućišta u kućište ili sklapanje konfiguracije od vaših komponenti, PC kompjuter servis vam je na raspolaganju.
Sklapanje konfiguracije, sastavljanje računara od komponenti, premeštanje matične ploče, procesora, hard diska, grafičke karte, memorije, tv kartice - Pristojna cena za kompletnu uslugu jer se svaka komponenta koja se premešta predhodno čisti od prašine i tek onda ugrađuje u kompjuter.
500 - 1000 rsd

Napomena: Cenovnik se ažurira mesečno i cene su relativno tačne. Cene zavise od dobavljača, od servisa, od PC majstora. Ako vas zanima cena servisa koja nije obuhvaćena na ovom spisku ili imate poseban zahtev, pozovite nas, jer vam putem telefona možemo tačno reći koliko košta usluga odnosno popravka. Svaki servis računara ima svoj cenovnik koji se može bitno razlikovati od navedenog. Ovde su predstavljene samo provizorne cene na osnovu prikupljenih podataka sa interneta.

Cene se odnose na servis desktop kompjutera i laptopova. Instalacija programa za laptop je skoro ista kao i za desktop računare a razlika u ceni je jedino kod popravke ili zamene hardvera: tastatura, memorija, napajanje, adapter, ekran i ostali laptop delovi. Primera radi, servisiranje laptopa kome je pregoreo ili pokvaren ulaz za punjač "DC konektor" košta 1500 dinara, dok je cena bekapa podataka sa hard diska ista kao i za desktop računar. Ovako jeftina popravka računara i laptopova je uslovljena činjenicom da ne naplaćujemo dijagnostiku kao mnogi servisi. Smatramo da je otkrivanje kvara na računaru naša obaveza, a na vama je da se odlučite za jedno od ponuđenih rešenja.

Servisiranje laptopa - notebook računara cene

Cenovnik Servis racunara i usluga okvirno može biti i po dogovoru sa klijentima. Što se tiče instalacije operativnog sistema, instaliramo sve verzije Linux OS-a. Za instalaciju Windowsa je potrebno imati licencni disk ili licencu kupujete uz paket Microsoft Windows-a. Recimo, zamena pokvarenih (naduvenih) kondenzatora na matičnoj ploči iznosi između 300 i 500 dinara po komadu. Flešovanje biosa košta između 700 i 1200 dinara, popravka eksternog hard diska (polomljena elektronika, počupane nožice, polomljeni pin, DC konektor - ulaz za punjač, zamena kulera (ventilatora) na napajanju, pokvaren USB priključak...itd., košta između 500 i 3000 dinara.

Koliiko košta instalacija windowsa 7,8,10 ? Usluga instalacije Windows 7,8,10 sistema na laptopu i desktop računaru košta 1500 dinara. U većini servisa se na laptopovima ili desktop računarima instalira Linux Ubuntu, Windows XP home, Vista Home ili Windows 7 home, Win7, odnosno Windows skidanje. Za professional odnosno ultimate instalacija Windowsa 7 preporučujemo vam originalan Windows softver prema preporukama Microsoft korporacije. Krekovani Windows (divljak) koji se može naći na internetu, nije dobar i ne radi stabilno, a često ima i viruse u sebi. Nelegalni Windows ne radi dobro, baguje, usporava rad programa i izložen je oštećenju.

Mi instaliramo samo besplatne programe koji ne podležu zakonu o legalizaciji softvera.

Kada pripremite odgovarajući, legalni operativni sistem, instalacija traje od 1 - 2 sata.

Prema zakonu RS i propisima o legalizaciji softvera, obavezno je da imate legalan softver na računaru !