Korisni PC saveti za računare

Naš servis računara vam daje praktične savete kako da zaštitite vaš računar / laptop od kvara. A, i ako do toga dođe, kako da se problem reši bez problema ?

Na dnu ove stranice možete učestvovati u otvorenim diskusijama, dobiti odgovor na pitanje u vezi računara, laptopova, tableta, mobillnih telefona. Mi smo tu da vam pomognemo da što lakše koristite vaš desktop, laptop,tablet, telefon ... itd.

Računar je radna mašina kao i svaka druga, koja se može pokvariti u bilo koje vreme. Da ne shvatite pogrešno - ali ako i posle 10 godina vaš računar radi perfektno, znajte da ste kupili odličan uređaj, da ste ga održavali pravilno i da zbog toga radi kako treba. Da ne bi došlo do kvara na računaru, možemo pravilnom upotrebom i preventivom sprečiti kvar. Kvarovi mogu biti softverski i hardverski. Bilo kakva popravka računara treba biti obavljena uz pažnju da se ne poremeti rad osnovnih računarskih komponenti od kojih zavisi rad kompjutera.

SOFTVERSKI KVAR NA RAČUNARU

Softver (program) odnosno softverska aplikacija na računaru služi da pomoću njega računar obavi određeni posao. Svaki softver ima svoje zahteve prema hardveru i obrnuto, pa ste verovatno čuli da neki program/softver nije kompatibilan sa verzijom vašeg operativnog sistema. Primera radi, Skype više nije moguće koristiti na Windows XP zato što je prestala podrška od strane Skype-a da svoj softver prilagođava starijim verzijama sistema na računarima. Takođe, i većinu novijih aplikacija više nije moguće pokrenuti na starijim verzijama Windowsa. S druge strane, ako imate najnoviji Windows 10 Pro, na njemu sigurno nećete moći pokrenuti neku igricu ili neki softver ia recimo 2004 godine. Mnogi DOS programi nisu kompatibilni sa 10-kom. Između ostalog, i sam operativni sistem Windows, Linux i MAC su softveri koji su podložni kvarovima.

Softverski kvar se rešava tako što se upotrebi određeni program kojim se takoreći peglaju greške. Da li će popravka biti 100% uspešna zavisi od kvaliteta samog softvera ali i znanja servisera koji njime upravlja. Za neke lakše probleme u Windowsu nisu potrebni nikakvi dodatni programi već se sve rešava iz komandne linije ili preko Vidovsovog čarobnjaka za greške.

HARDVERSKI KVAR

Računarski hardver (hardware) je opipljivi deo računara i od njegove ispravnosti zavisi kako će računar raditi. Možemo slobodno reći da su to komponente od kojih se sastoji računarska konfiguracija. Takođe, kvalitet i specifikacije hardvera direktno utiču na performanse računara. Što bolji harware to bolji i kompletan računar/laptop !

U računarski hardver spadaju: matična ploča, procesor, RAM, grafička kartica, zvučna kartica, modem, mrežna kartica, napajanje, tv kartica, hard disk, cd/dvd rom, flopi disk, ZIP uređaj i flash memorija. Pri tome, određeni hardver je važan za rad računara, bez nekih bi računar radio otežano (miš) ali postoji i hardver koji nije u toj meri važan za rad računara, kao što je na primer cd rom. Najvažniji hardver u računaru čine matična ploča (vrsta čipseta), tip procesora CPU, RAM memorija, hard disk i grafička karta. Ukoliko je napravljen dobar izbor ovih osnovnih komponenti, računar će raditi brzo i imaće odlične performanse. Naravno, za sve to će biti potreban i dobar softver (operativni sistem) kao i drajveri koji će povezati hardver i operativni sistem u cilju pravilnog rada i funkcinisanja kompjutera.

Hardver je podložan kvaru i kao takav zahteva pravilno održavanje i zamenu kada dođe do kvara. Većina komponenti se može popraviti ako servis računara ima uslove za te vrste popravki. Za otkrivanje kvara na matičnoj ploči, hard disku, grafičkoj kartici, procesoru, hdd-u... itd koriste se posebne metode, uređaji i sredstva kako bi se konstatovalo šta je uzrok kvaru ili nastalom problemu kod računara. Veoma je važno da ne pokušavate sami da u fazonu "sam svoj majstor" ili "uradi sam" pokušavate da popravljate računar bez znanja, alata i opreme kojom to rade serviseri.

Najčešći hardvesrki kvarovi su: stradala matična ploča, pregoreo procesor, crkla grafička karta, pokvarena ram memorija, hard disk se pokvario i ne vidi ga PC, pokvarila se mrežna kartica - nema interneta, pokvaren USB port, polomljeni pinovi, napajanje ne radi..

U svakom slučaju treba sačuvati podatke pre nego što budu zauvek izgubljeni. Kako sprečiti kvar računara?

Takođe, sve ono što nisu obuhvatili PC saveti, možda se nalazi na blog stranici pa vam predlažemo da konkretne odgovore i pitanja pronađete na našem blogu. Ako i pored svega vaš računar ne radi kako treba,na usluzi vam je naš terenski servis računara beograd.

ODRŽAVANJE RAČUNARA

Održavanje računara je obavezno ako se bavite ozbiljnim poslovima. Pri tome imajte u vidu da laptop nije namenjen za teške poslove koji zahtevaju stalnu komunikaciju i pokretanje velikog broja programa istovremeno). U tu svhu nabavite jaku PC konfiguraciju. Takođe, i manje zahtevni korisnici se često susreću sa problemima kao što su: sporo podizanje sistema, sporo gašenje windowsa, pucanja programa, restartovanje i gašenje kompjutera iz čista mira... itd. Bilo kako, uvek je bolje sprečiti nego lečiti. Kako sprečiti neki problem s kompjuterom ? Jednostavno, testiranjem, proverom sistema, hardvera i softvera, bekap podataka na eksterni hdd i slično. Onda kada dođe do problema koji ume da izazove čak i gubitak svih podataka, lakše ćete se snaći, a vreme za reagovanje više nije u prvom planu. Dakle,održavanje računara je obavezno !

SAM SVOJ PC MAJSTOR

Nije potrebno da budete vrhunski PC stručnjak kako bi mogli da samostalno održavate svoj laptop ili desktop računar. Najjeftinije ćete proći ako ste sam svoj PC majstor ili bolje rečeno, kompjuteraš koji se razume u pc popravke. Zainteresovanima je ponekad dovoljan samo pravi savet. U svrhu održavanja računara možete koristiti nekoliko proverenih programa i alata koji su inače besplatni za korišćenje. Mi u svakodnevnom radu sa računarima imamo iste probleme kao i korisnici, pa smo prinuđeni da ih rešavamo na adekvatan način. Zato je veoma važno da svoj kompjuter doživite kao mašinu koja ima svoj radni vek i svoj rok trajanja. Neozbiljno je očekivati da će nov računar raditi 10 godina bez problema. Ako niste sigurni kako se popravlja računar onda bolje angažujte servisera jer manje košta i nema stresa. Današnji računari se proizvode uz garanciju koja traje do 2 godine. Odmah po isteku garancije uglavnom nastaju i prvi ozbiljniji problemi.

 • DDownload (skidanje), preuzimanje programa sa interneta
  Skidanje programa (Download) je vrlo opasna navika. Još gore je isprobavanje raznih programa na svom kompjuteru ! Bez panike, opušteno, skidajte samo one programe koji su vam neophodni. Bitno je skidanje programa sa bezbednih sajtova, pomoću proverenih download aplikacija kao što su (utorrent, internet download manager ... itd). Nikako ne skidajte programe na računaru koji nema instaliran antivirus + anti-malware program. Ako vam antivirus prijavljuje virus, uklonite skinuti program. Često se virusi kriju u zapakovanim programima (RAR, ZIP), pa je obavezna provera kompresovanih (zipovanih) datoteka od strane anti-virus + anti-malware programa. Ako koristite IE, Firefox ili Google Chrome, podesite ga da vam se "download" smešta na lokalnom disku koji nije sistemski (D, E, F ...). Takođe, ako vam se za skidanje programa nudi najpre preuzimanje aplikacije koja će skidati program, znajte da je u pitanju reklama koja vas može koštati oštećenja - pada operativnog sistema.
 • GGreške u registratoru
  Greške u registratoru (registracione baze) uglavnom utiču na stabilnost računara. Ukoliko se dogodi da je registraciona baza oštećena, vrlo brzo i lako može doći do takozvanog pada sistema. Ako je sistem pao zbog reg baze, ima nade da se popravi. Da bi ste se osigurali od grešaka u registratoru, preuzmite program Little Registry Cleaner i njime proverite svoj kompjuter. Skenirajte registry bazu i potom izvršite bekap baze, na kraju idite samo na Fix problems. Bekap registra vam služi da eventualno vratite staru bazu ako nešto krene po zlu. Greške registratora se najčešće javljaju kod instalacije i deinstalacije programa.
 • NNepoželjne datoteke
  Nepoželje datoteke (junk) zauzimaju prostor i usporavaju operativni stistem računara. U ovu svrhu najbolje će vam pomoći poznati mali program CCleaner . Preuzmite prvu free verziju koja sasvim zadovoljava potrebe održavanja racunara prosečnog i naprednog korisnika. Instalirajte ga i proverite njime vaš računar i nakon analize počistite sve. Bićete prezadovoljni efektom ovog programa. CCleaner ne samo da briše nepoželjne fajlove, već i održava registratorsku bazu, briše stare Prefetch fajlove i temp fajlove koji često znaju da potpuno blokiraju kompjuter. U svrhu čišćenja "smeća" sa hard diska, može pomoći i Windows alatka > desni klik na "Local Disk" >"Properties" > "Disk Cleanup" > čekirajte - štiklirajte sve i kliknite na OK. Proces brisanja može potrajati par minuta. Ako zatraži još neko štikliranje, slobodno to učinite i ponovite OK. Korisnici interneta su više izloženi nagomilavanju raznoraznih fajlova na svoj HDD te češće trebaju čistiti PC. Takođe je vrlo koristan i programčić za čišćenje kompjutera i Wise Disc Cleaner koga možete preuzeti na našoj stranici "besplatni programi download".
 • GGreške na hard disku
  Kako se manifestuje greška na hard disku ? Najčešće ćete primetiti usporeni rad računara. Takođe, može se desiti i često restartovanje - gašenje. Zatim, računar počinje da prikazuje plavi ekran sa belim slovima (plavi ekran smrti). Vlasnici Windows 8 će malo teže to sve konstatovati jer Windows 10 ili 8 je tvrd orah. Međutim, usporeno će raditi, sporije se podizati i sporije i gasiti Windows. Dakle, simptomi su različiti ali ako ste primetili bilo koji od pomenutih, vreme je da hitno reagujete i proverite svoj HDD. Nemojte spavati na uvo da je vaš hard disk još uvek u garanciji i da je nov pa i ispravan. Svedoci smo da se sve više prodaju računari sa poluispravnim ili neispravnim HDD.
  Greška na hard disku može dovesti do gubitka svih podataka. Veoma je važno da vaš hard disk održavate u perfektnom stanju. Hard diskovi su jako osetljiva kompnenta računara i inače i najsporija u čitavom sklopu. Najviše se u računaru hard disk troši i za svaku sitnicu angažuje jer se sve informacije nalaze upravo na HDD-u. Greške koje se mogu javiti na hard disku mogu biti u vidu oštećene elektronike, oštećene mehanike ili oštećenog firmware-a (softvera). Ako koristite Windows XP, do opcije za proveru grešaka na hard disku i alatima za otklanjanje istih, možete doći na sledeći način:

  - Otvorite moj računar (my computer), zatim desni klik na particiju C ili bilo koju želite da proverite. Iz padajućeg menija izaberite opšta svojstva tj., "Properties". Sada izaberite opciju alati odnosno "Tools". Pojavljuje vam se prva opcija "Error-checking". Kliknite sada na "Check now". Sada izaberite i štiklirajte obe kućice za popravku greške na disku. Zatim kliknite na "Start". To je sve.

  Ovo čekiranje hard diska ponekad ume da traje dugo, ali budite strpljivi i sačekajte da se proces popravke završi. Ako vam se ovo čini komplikovanim, možete koristiti i program firme Abelssoft pod nazivom CheckDrive koji perfektno radi pomenuti posao. Program je besplatan i veoma koristan. Jedino posle instalacije se od vas traži da se registrujete unoseći ime, prezime i vaš email nakon čega trebate da potvrdite da ste to vi.. Takođe, ispravnost hard diska možete pratiti i pomoću HD Sentinel programa koji je specijalno namenjen za analizu HDD-ova. HDD health radi takođe ovaj posao kako treba.

  A, evo i malog ali vrednog alata kojim ćete pronaći i popraviti greške na hard disku. Preuzmite program ChkDsk Ako vam ništa od ovoga nije pomoglo, onda će biti potrebno spašavanje podataka sa hard diska.

 • GGde se nalazi Control Panel na Windows 10
  Windows 10 je najnoviji operativni sistem koji je doneo najviše estetskih poboljšanja posle svih manje-više neuspelih verzija da se korisnicima olakša rad. Međutim, i kod novog Windowsa primetili smo da se ljudi teško snalaze, iako je isti vrlo sličan XP-u. Trenutno ljudi muku muče da pronađu neke osnovne (po navici) prečice, recimo "gde se nalazi control panel" ?. Ako tražite Control Panel ikonicu, pronaćićete je lako i to "desnim klikom" na Windows dugme skroz levo (prozor sa 4 stakla), zatim izbor po želji. Između ostalog, na desni klik su dostupne sve bitne Windows10 opcije.

  U zavisnosti od operativnog sistema pa čak i same verzije istog, zavisi i pozicija control panela. Više o tome možete pročitati na našem blogu instalacija sistema windows

  ZAŠTO SE GASI LAPTOP-KOMPJUTER ?

 • PPlavi ekran sa belim slovima (bluescreen)
  Plavi ekran sa belim slovima. Poznatiji kao "plavi ekran smrti - BSOD - Blue screen of death". Ukazuje na malo veći problem sa računarom. Često se problem teško rešavao a nije bilo interneta da pročitamo kako da ga rešimo. Danas kada su nam vrata široko otvorena ka saznanju, možemo da se opustimo. Kao prvo, plavi ekran sa belim slovima može biti posledica virusa na hard disku (ali i oštećen hard disk), loša RAM memorija, instalacija/update nekompatibilnog programa ili drajvera može izazvati plavi ekran. Informacije odnosno beli tekst na plavom ekranu ukazuju tačno na moguće probleme, kao i način kako da se otkloni kvar. Jednostavno možete podići svoj operativni sistem u Safe mod-u i izvršiti vraćanje sistema u predhodno stabilno stanje. Ako računar neće da podigne sistem ni u safe modu moraće na servis. Kod Windows 7, 8 i 10 OS-a, situacija je opuštenija. Windows 7,8,10 čim primete problem i naprasno gašenje ili restartovanje sistema, odmah kod ponovnog podizanja sistema pokušavaju da reše problem. To znači da ili izvrše vraćanje windowsa u predhodno stanje ili poprave grešku određenim update-om. Pomoću programa Blue Screen View možete videti koje greške su se dogodile i izazvale kvar (BSOD). Ako računar neće da se podigne u Safe mod-u, morate pozvati servisera. Dešava se često i da instalacija sistema reši problem sa plavim ekranom.
 • FFragmentirane datoteke
  Fragmentacija može značajno da uspori računar. Bilo da se radi o ATA/PATA, S-ATA, eksternom HDD-u, defragmentacija je obavezna. Veći broj fajlova na hardu zahteva i duže defragmentovanje ako je došlo do grešaka na disku. Za defragmentaciju možete da koristite Windows alat koji je integrisan u samom operativnom sistemu, ali je ipak poželjno da koristite besplatan alat od firme Auslogic pod nazivom Auslogics Disk Defrag. Kada je u pitanju defragmentacija hard diska, mišljenja su i dalje podeljena. Ipak, znajte da je vrlo poželjno češća defragmentacija, jer se na taj način rasterećuje HDD od alociranih sektora i prostor sa fajlovima je kompaktniji. Generalno, defragmentacija ubrzava rad HDD i otklanja primarne greške koje mogu dovesti do potencijelnih oštećenja. Defragmentujte češće vaše particije odnosno lokalne diskove na HDD-u kako bi ste brže pristupali podacima i iste čuvali od zaborava. Ako vam se dogodi restartovanje kompjutera posle defragmentacije, proverite da li imate na tom disku slobodan prostor od minimum 4 GB. Ako nema slobodnog prostora, rasteretite hard disk, izbrišite nešto ili premestite na drugi disk i ponovite defragmentaciju. Često puta i "bad sektori" mogu biti uzrok restartovanja računara nakon defragmentacije. I ono najvažnije za sve vlasnike SSD diskova je da nipošto ne radite defragmentaciju istih. SSD diskovi se ne defragmentuju.
 • ZZatvaranje (ubijanje) procesa koji blokiraju (koče) operativni sistem
  Ponekad se dešava da nam se računar blokira iz čista mira i miš i tastatura više ne reaguju. Ovo je znak da postoji određeni proces na kompjuteru koji prouzrokuje usporavanje ili potpuno blokiranje rada programa na računaru. Jednostavno, kada se to dogodi, pokušajte da istovremeno pritisnete tri tastera na tastaturi: Ctrl + Alt + Delete (Del). Na XP sistemu odmah će vam se otvoriti Start Task Manager, gde možemo manipulisati procesima na računaru. Ušli ste na Windows Task manager > Processes > explorer.exe ... explorer.exe je proces koji je odgovoran za normalan rad računara. Kliknite na njega, pa idite na "End Process". Na trenutak će se ikonice sa ekrana izgubiti. Sada idite na početnu opciju u Windows Task Manager-u, File > New Task (Runn ... ) i ukucajte explorer.exe Proverite naravno da li u računaru nema virusa, malware-a, trojanaca ... jer su oni takođe čest faktor usporavanja, kočenja, blokiranja rada sistema. Ubijanje procesa često puta može spasiti započete projekte na kompjuteru.
 • KKako zameniti antivirus na računaru ?
  Reklo bi se ništa lakše od toga, skinem stari av i instaliram novi. Antivirusni program služi za zaštitu operativnog sistema od ubacivanja neželjenih odnosno zlonamernih programa u isti. Antivirus radi tako što prepoznaje samo one verzije virusa koje su registrovane u bazi samog antivirusnog softvera. Zato je neohodno stalno osvežavanje (ažuriranje) antivirusa u cilju odbrane i pronalaženja u sistemu. Na jednom operativnom sistemu ( Windows XP, Windows 7, 8, 10, Linux, MAC ) smete imati samo jedan antivirusni program. Instalacija više antivirusa dovodi do nestabilnosti sistema ali i konflikta kod detektovanja samih virusa. Zato je obavezno brisanje tj., deinstalacija starog antivirusa pre instalacije novog. U međuvremenu obavezno restartujte svoj računar između ova dva postupka. Veliki je broj virusa na internetu pa je antivirusna zaštita neminovna. Predlažemo vam komercijalne ali i besplatne antiviruse koje možete naći na stranici antivirus download . Često je nepotrebno kupovati licencirani zaštitni program ako znamo kako se ponašamo na računaru.
 • ZZAŠTO SE KOMPJUTER - LAPTOP SAM GASI ?
  Zašto kompjuter sam gasi ? Ako se kompjuter sam gasi, bez da vi kliknete na "isključi" onda postoji problem. Problemi nastaju kod računara koji su veoma stari i potrebno im je pojačanje, kao i nakon nadogradnje jer nove komponente traže drugačije uslove (veći napon, bolje hlađenje ... itd). Laptop se najčešće sam gasi kada se pregreje, i kod laptopova je visoka temperatura u 90% slučajeva jedini uzrok.
  Teško se otkriva zašto se kompjuter ili laptop gasi iz čista mira ali krenimo metodom eliminacije. Korak po korak do nalaženja uzroka gašenja: Za početak, proveriti dugme za uključivanje računara (dešava se da lepi, da ostvaruje neočekivani kontakt), šmercuje, zariba ... nazovimo ga kako god je vama lakše. Možda je dovoljn oda se ovo dugme produva fenom i iščetka četkicom. Možemo da proverimo da li je napajanje ispravno. Računar ne može da radi normalno ako je napajanje slabo. Izvadimo procesor iz ležišta da proverimo da li ima termalne paste na njemu. Ako je pasta sasušena, ostružimo je pažljivo a zatim nanesemo novu pastu u veoma tankom sloju. Ako smo umesto klasičnog HDD-a ubacili SSD disk za sistem, probajmo sa klasičnim opet. Dešava se da je uključena defragmentacija u sistemu a ssd diskovi se ne smeju defragmentirati. Više o tome pročitajte u tekstu iznad. Proverimo RAM memorije da li su OK. Izucite jedan modul iz ležišta i probajte da li kompjuter radi normalno bez da se gasi iznenada.
  Za kraj, proverite temperaturu CPU - procesora. Vrlo često se jači procesori znatno više greju pa im je potreban bolji, veći i kvalitetniji kuler - hladnjak. Procesor koji se pregreje automatski gasi računar iznad podešene optimalne vrednosti u bios-u "tačka gašenja". Ako temperatura procesora ide iznad 65-70 C u normalnim okolnostima, kada ništa ne radim na računaru, onda je potrebno da se zameni kuler i problem je rešen. Veoma čest slučaj kada se laptop gasi u nepredviđeno vremee je i problem sa biosom. Naime. možda je potrebno uraditi update bios-a kako bi laptop radi stabilno.
 • PPROBLEM SA POKRETANJEM RAČUNARA NA XP
  Česti problemi se javljaju kod računara koji rade pod XP operativnim sistemima. Pre svega, XP sistem jeste donekle stabilan, međutim, većina problema dolazi zbog loše organizacije fajlova na hard disku, loših (bad) sektora, ali i oštećenja sistemski važnih fajlova. Poremećaj MBR, particije takođe izaziva takozvani pad sistema. Virusi i malware-i takođe često utiču na XP sistem koji se zbog virusa, jednom rečju ne podiže.
  Bez odugovlačenja, smatramo da je ponovna instalacija XP SP3 sistema jedino ispravno rešenje za problem kod podizanja sistema. Naravno, pre toga uradimo bekap podataka, odnosno prekopiramo sve bitne informacije sa C particije na eksterni disk.

Ako vam je potreban stručan savet od strane naših servisera, slobodno nam pišite komentare ili pokrenite Online pomoć kako bi smo vam izašli u susret. Potrudićemo se da vam odgovorimo što je pre moguće.

Komentari, saveti, pitanja i odgovori

* Obavezno popuniti ova polja
3000
Captcha Slika
Sva prava zadržana Servis popravka računara

Komentari (28)

Gravatar
Novo
Sarapiše...

Jel znate mozda kako da popravim komp kad ga upalim radi al nece da pokrene monitor crno je na ekranu a kuciste radi

Servis računara:

Proverite odvojeno ispravnost monitora i računara sa drugim monitorom. Problem može biti na više mesta - RAM, grafička kartica, monitor ... itd.

Gravatar
Novo
Milan Mikipiše...

Da li moja maticna ploca A68HM-P33 V2 (MS-7895) podrzava AMD A8-7680 CPU?

Hvala vam na odgovoru.

Servis računara:

Trebalo bi da je ovaj spisak kompatibilnosti relevantan u vezi vaše matične ploče:


http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/A68HM-P33_V2.html

Gravatar
Novo
Vukpiše...

imam hp pavlion ddr5 specifikacije 4grama intel i 2 2.26ghz i kad startujem bilo koju igricu pre nego sto udjem menis ezaledi keran i moram da ga resetujem znaci na svaku igricu ovako laptop radi savrseno dobro se hladi i neznam u cemu je problem kliknem na igricu i odmah ekran blokira i zaledi nmg ni mis da mrdam po povrsini

Servis računara:

Da li ste pokušali da reinstalirate operativni sistem ? Možda bi instalacija sistema i podešavanje pomoglo. Takođe, da li vam je DirectX novijeg datuma ? Ukoliko to nije slučaj, bez obzira što su temperature prividno u granicama normale, može se lako desiti da su grafički čip ili čipset u problemu. Najčešće je to slučaj kod laptopova na kojima se pokreću igrice. Svakako treba uraditi dijagnostiku i videti u čemu je problem.

Gravatar
Novo
Markopiše...

Pozdrav, želeo bih da tražim pomoć od vas, danas kada sam uključio računar on je nakon prozora Windows 7 Ult presao na ekran slika1 i nakon pritiska na opciju da se normalno podigne on me je uporno izbaciovao na taj prozor slika 1. Kada izaberem opciju recovery onda izbaci prozor slika2 i nakon nekih 5-10min izbaci potpuno beo ekran i to tako stoji. Ovo mi se prvi put dogadja, ako bi znali o cemu je rec bio bih do neba zahvalan

Servis računara:

Najverovatnije je problem sa hard diskom na laptopu. Pod hitno treba izvući podatke ako su bitni a zatim na drugom hard disku uraditi instalaciju sistema i vretiti podatke.

UploadUpload
Gravatar
Novo
Grgicpiše...

Poslati meil (od pravajdera - mts )primalac Ne dobije.Primam sve meile,poslate meile primalac Ne prima.

Servis računara:

Uglavnom je problem u podešavanju email naloga. POP3 i SMTP moraju biti ispravno podešeni. Najbolje je da kontaktirate mts podršku kako bi vam dali neophodne instrukcije.