OTKLJUČAVANJE BIOSA NA LAPTOPU

Otključavanje biosa na laptopu i desktop računaru

bios

Laptop servis radi uslužno skidanje šifre sa svih tipova biosa na svim modelima laptopova. Ako imate problem sa biosom koji je zaključan i traži lozinku, onda se bios mora otključati - odnosno reprogramirati. Takođe, ako ste kupili novu matičnu ploču na koju želite procesor tipa Ryzen i sve ste lepo ugradili ali nema slike, onda je potrebno da se ažurira bios na odgovarajuću-najčešće najnoviju verziju kako bi procesor bio podržan od strane matične ploče. Uz posedovanje starijeg procesora često puta ovo nije obavezno ali naš servis računara preferira da se na računaru ima najnoviji bios zbog stabilnosti u radu. Naš servis računara 100% uspešno radi otključavanje biosa, popravka i update biosa. Cena usluge je veoma povoljna. Garancija na uslugu. Zamena čipa ili kada je u pitanju duos bios chip takodje radimo servis.

BIOS ZAKLJUČAN ŠIFROM

BIOS ima veoma važnu ulogu u radu svakog laptopa, desktop računara, tableta, telefona... itd. U njemu su zapisane bitne funkcije pomoću kojih se zna kako da se pristupi hardveru računara (hdd, ekran, tastatura, touchpad ... itd). Ako je bios oštećen onda laptop radi nestabilno ili uopšte ne može da se upali. Poremećena funkcija biosa dovodi do bezopasnih komplikacija u radu pa je od velike važnosti imati odgovarajući softver.

Otključavanje biosa kada je neophodno raditi direktno na čipu traje oko sat vremena jer se laptop rasklapa ceo kako bi se fizički stiglo do čipa biosa.

Verovatno smo već mnogo puta pisali o tome da je veoma važno ako ste serviser računara pažljivo podešavate biose računara. Otključavanje BIOS-a je nemoguće ako se ne sećate šifre. Mislite da možete provaliti šifru ? Ako ste sami ubacili šifru na biosu, onda možete pokušati sa nekim lozinkama koje najčešće koristite. Nećete ništa pogrešno uraditi jer ovde ne važi pravilo kao kod mobilnog telefona da vam se zaključa PIN kod i traži PUK kod. Kod laptopa i PC biosa je opuštenija varijanta nagađanja lozinke :). Takođe, možete probati i sa resetovanjem podešavanja BIOS-a tako što ćete računar apsolutno isključiti iz struje, zatim izvadite CMOS bateriju, pronađete pinove koji služe za reset ili clear CMOS, a zatim ih na 10-ak sekundi prespojite i vratite plastični džamper (jumper) na svoje mesto. Ako vam ovo izgleda komplikovano, naš laptop servis vam stoji na raspolaganju da sve probleme sa biosom reši brzo i povoljno.

    MOGUĆI PROBLEMI SA BIOSOM

  • 1Laptop ili računar se ne pokreću klikom na "power dugme".
  • 2Boot meni ne pamti podešavanja, stalno se resetuje.
  • 3Nije moguće dodati više RAM memorije, SSD disk ili WiFi karticu.
  • 4Laptop se čudno ponaša, nekad radi normalno a nekad se gasi sam.
  • 5Nije moguća instalacija sistema Windows jer bios nije podešen.
  • 6Ažuriranje na najnoviji bios ne prolazi i bekap nije moguće vratiti na staro.
  • 7Posle zamene procesora nema slike na ekranu - potrebno otključavanje ili update biosa
  • 8Matična ploča ne prihvata najnoviji update biosa - potreban restore biosa.

Update biosa

u zavisnosti od matične ploče, potrebno je povremeno (ne često) uraditi i update biosa.

Uglavnom veći problemi u vezi stabilnosti sistema nastaju kada je bios oštećen (nakon strujnog udara). Naravno, bios se može oštetiti i od strane vas - korisnika ako samostalno pokušavate da uradite update a da u momentu dođe do prestanka električne struje ili ste skinuli pogrešan bios-fajl. U slučaju da niste uradili bekap - čuvanje starog bios fajla,

Za sve dodatne informacije u vezi biosa pozovite naše servisere - PC tehničare - Servis računara na 064 / 242 - 60 - 60

Popravka biosa

Popravka biosa podrazumeva samo softversko peglanje informacija koje su u njemu zapisane. Ukoliko se dogodi da sam eprom čip bude fizički oštećen i nije ga moguće reprogramirati, onda se pristupa zameni bios čipa. Imamo na stanju većinu čipova za skoro sve modele laptopova, ali ako se desi da trenutno nije na stanju, relativno brzo ga dobavljamo i ugrađujemo. Pojedini modeli laptopova imaju dual-bios pa je situacija kod takvih laptopova nešto složenija a u isto vreme je izvesnija softverska popravka iz bekapa.

POPRAVKA BIOSA brzo, sigurno, sa garancijom !
Ako vam je potrebna pomoć od strane naših servisera, slobodno napišite vaš problem kako bi smo vam izašli u susret. Potrudićemo se da vam odgovorimo što je pre moguće.

Iskustva, saveti, pitanja i odgovori

* Obavezno popuniti ova polja
3000
Kliknite da dodate sliku sa računara (max 3)
Sva prava zadržana Servis popravka računara

Komentari

Avatar
Novo
Sasapiše...

Laptop Lenovo V130-14IGM. Dete je kliknulo na upgrade win na win11. Nakon toga ne moze da podigne sistem, ne vidi boot media, ali ne moze ni da se udje u bios da bi se ponovo pokrenula instalacija ili podesio bio. Trazi system password za ulazak u BIOS. Password nije niko podesavao od nas, tako da ga ne znam.

Da li vi mozete da skinete bios pass?

Hvala unapred,

Servis računara:

Password na biosu postavljaju najčešće prodavci laptopa i to je kriminal ! Zašto bi smo vam zaključali bios ? Pa to je apsolutno glupo ali ok. Ako ne možete da od prodavca nabavite lozinku onda se bios otključava na poseban način. Najlakše je kada je jedan bio ali kada je duo-bios onda ide malo teže ... naš servis radi unlock bios pass ... pozovite nas kako bi smo proverili da li može da se otključa vaš laptop bios.

Upload
Avatar
Novo
Djordjepiše...

Laptop sa zaključanim biosom na 4 cifre. Da li to može da se provali nekako ?

Avatar
Novo
Boris Bajagićpiše...

Poštovani, kupio sam novi ASUSov laptop, koji ima instaliran Windows 10, ali kako ga upalim, on je u Biosu i ne mogu izaći iz njega. Nema šifre, nema ništa, jer je potpuno nov računar. Kako da izađem iz Biosa? Da li da reklamiram računar? Hvala

Servis računara:

Poštovani, da li imate opcije za podešavanje biosa ili je samo postavljena šifra na biosu ? Ako možete, postavite sliku ekrana ovde u komentaru ili nam pošaljite da vidimo. Ne bi trebalo da fabrički laptop dođe sa lozinkom na biosu ali ništa nije nemoguće.

Avatar
Novo
Milospiše...

Postovanje...

Jel mozete da otkljucate

"SUPERVISOR PASSWORD" na laptop-u marke

TOSHIBA TECRA Z50-C-13E ???

Laptop ima pristup windows-u i sve savršeno radi jedino u UEFI podešavanjima, nije moguće izvršiti nikakve izmene.

Dobio sam ga na poklon iz Nemacke bez podataka i pristupa sa registrovanim supervisor om, nažalost.

Servis računara:

Trebalo bi da može ... donesite laptop da pogledamo.

Avatar
Novo
Mitarpiše...

Poštovani, kupio sam polovan laptop DELL Latitude e7450 na kome je postavljena šifra na bios-u. Ja sam šifru zapisao u telefonu pri kupovini ali mi je crkao telefon i sad sam u problemu. Naravno nemam broj ni vlasnika od koga sam kupio Šta mogu da očekujem ako laptop donesem kod vas ? Da li je moguće da se otključa bios/laptop i da li će lp raditi ? Pišem iz Novog Sada a došao bih do vas ako možete da mi pomognete. Hvala

Servis računara:

Moguće je da se otključa bios. U principu nam treba par radnih sati pa ako ste u prolazu ili dolazite namenski samo zbog toga, bilo bi dobro da se najavite kako bi smo vam rezervisali termin i da vam se završi to u istom danu. Dobrodošli.